Gazos föld utáni füvesítés

Pap Edina

Ha kukoricaszár van a területen, akkor az szépen lassan lebomilk. Szántásnál be kell vonna szántani némi nitrogénműtrágyát, ami ezt segíti. A nád nagyobb baj, mert az évelő, és újrahajt. Ha hozat termőföldet, abban lesz egy csomó gyommag, úgyhogy azt terítse szét a területen, és a nyár folyamán használja rendszeresen a Dominator-t. Ne engedje, hogy magot érleljenek a gyomok. Majd augusztus vége felé, teljesen letakarított, egyenletesre egyengetett, jól elporhanyított talajfelszínre vesse a fűmagot. Érdemes kivárni, mert sok busszúságtól és költségtől kíméli meg magát, ugyanis a tavasszal vetett gyepben a gyomok mindig erősebbek.

#31061
Sipos Zsolt

Üdvözlöm

Segítségüket szeretném kérni.
Vásároltam egy telket, amin korábban valószínűleg kukourica ültetmény volt. Ez az évek alatt kipusztult és helyette eltorzsásodott gaz nő. Dominátor gyomirtóval egyszer végigmentem az egész telken , ami 90%-ban mindet elpusztított. Elég sokat ki tudtam gyökerestül horolni. Ezek után kb.: 30cm mélyen felszántottam az egészt. Igy mindent átforgatott. Ismételten kigereblyéztem amit csak lehetett, de maradt benne rengeteg még élő szár.
Na most ezt a telket szeretném füvesíteni. Persze olcsóbb megoldást szeretnék, de félek tőle, hogy ez az eltorzsásodott sűrű gaz ismételten kinő a fű mellett Tavasszal szeretnék hozattatni termőföldet, de nem tudom hogyan csináljam, hogy ne tegye tönkre az új füvesítésemet. Gondolkodtam gyepszőnyegen is, de ugye az sokkal drágább, de talán jobb. Mit javasolnak, hogyan fogjak bele. Előre is köszönöm segítségüket.

#30845