Tarack

Pap Edina

Ez a zöldmuhar, ami száraz és meszes talajon fordul elő. A gyepben gyomosító fajként jelenik meg. Öntözze többet és nyírja rendszeresen a gyepet, emellett gyeptrágyát is adjon, most ősszel csak káliumdúsat.

#30510
Timi

és a másik kép.
köszönöm

#30030
Timi

Kedves Edina!
Köszönöm a tanácsot, de felmerült bennem, hogy esetleg nem is tarack ez a növény. Mellékelek két képet és várom válaszát, mielőtt kiírtom füvestől.

#30029
Pap Edina

Mivel a Paladin gyepben nem engedélyezett, nincs tapasztalat arra, hogy a gyepalkotó fűfajok mennyire érzékenyek rá. Foltszerű kezeléssel kellene kipróbálni, csak a tarackfoltokat lekezelni vele. Fontos lenne a szárazságban öntözni a gyepet, ritkán, de nagy vízadagokkal. Nyáron a magas káliumos Stresszkontroll gyepműtrágya kiszórása javasolt. Ne nyírja túl alacsonyan nyáron, és egyszerre csak a lomb egyharmadát vágja le. 1 cm-nél kisebb nyesedéket nyáron a gyepen hagyhatja, kicsit árnyékol és némi nedvességet is pótol, ha végképp nincs lehetőség öntözni.

#30003
Timi

Tisztelt Szakértő!
4 éves gyepünkön a szárazság? miatt egyre több a tarack. Kiírtható, ha tápanyagot adok a fűnek és nyár végén felülszórom fűmaggal?
A Paladin a tarackot és a füvet is kiírtja? Mi a véleménye az ecetről?
köszönettel

#29876