fűirtás

Petykó Imre

Köszönöm a választ, megfogadom!

#46216
Pap Edina Szaktanácsadó

1-2 hét múlva, a gyomok letakarítása után. Célszerű a talajra friss földet szórni, és indító műtrágyát használni. Laza, porhanyós legyen a felszín, amit könnyű hengerrel vetés után tömöríteni kell.

#46213
Petykó Imre

Tisztelt szakértő!
Az imént lefújtam az udvari gyepet "Bofix Garden" kétszikű gyomirtóval, a kérdésem az lenne, hogy mikor vethetek rá a területre új gyepet mert nagyon ritkás? Köszönöm!

#46208
Pap Edina Szaktanácsadó

Sajnos csak I -es kategóriás (növényorvosi receptre írható) szert tudok ajánlani: Tomigan 250 EC. Ez is csak eseti engedéllyel használható dísznövényben.

#45395
Csaba Pető

Tisztelt Szakértő,

Nekem is hasonló gondom van. Sejtésem szerint szulák nevű gyomnövény terjeszkedik a madárbirs között.
Kérdésem az lenne, hogy a Gyomstop illetve Colombus nevű vegyszert ráfújva megszabadulhatok-e tőlük úgy, hogy közben a madárbirset nem károsítom.
Köszönettel:
Csaba

#45378
Pap Edina

Nagyon nehéz ügy, mivel a madárbirs fedése miatt nem jut a szer a gyomhoz. A Dual Gold-dal próbálkozzon, valahogy lejuttatni a talajra.

#27339
Timi

Igen.
Mellette gyep van. A nyáron próbáltam kézzel kiszedni, már amennyire az ágak alá tudtam nyúlni, de nem sok sikerrel. A héten tapasztaltam, hogy szép hosszúra nőttek és besűrűsödtek a fűszálak.
Tényleg igaz, hogy a gyom nem nagyon marad meg a madárbirs alatt, de a fűnek valahogy sikerült vetés nélkül is.
Ha van ötlete szivesen venném.
Köszönettel, Timi

#26858
Pap Edina

Kúszó madárbirs között jön föl a fű?

#26852
Timi

Kedves Edina!
A füves területünk mellett lévő alacsony madárbirs között egyre jobban terjed a fű. Hogyan tudom onnan kiírtani?
Köszönettel, Timi

#26803
Pap Edina

Még palántázás előtt (2-3 héttel) totális gyomirtó szert (Glifozát hatóanyag). Az elpusztult füvet tövestől ki kell tépni. További betelepülést a veteményesbe a talajba leásott téglasorral, vagy műanyag gyepszegéllyel való elkerítéssel lehet megelőzni.

#21875
gaboca

Tisztelt szakértő!
Kertünkben a a fű nagyon elszaporodott. ott ahol nemkellene a kultúr növények helyén. Szeretnénk megkérdezni, hogy milyen gyomírtót tudnánk használni ellene, hogy tavasszal az ültetéskor, a növények ne károsodjanak a palántákat ne írtsa ki.
Segítségét előre is köszönöm, várom válaszát.

#21841