sárgua a fű

Zsolt

A ridomil is jó rá, szeptember vége felé is kijuttatható a a téli felkészítő műtrágya, ha esetleg tápanyaghiányos a terület akkor most is.
Permetezés után néhány órán belül lehulló csapadék gyengíti a permetszer hatását, ha bumpert is tesz a ridomil mellé az felszívódó és ezért tovább tart a hatása.
Ha az előzőleg kiszórt műtrágya elvesztette a hatását, azt a fű színéből, növekedési üteméből is észre lehet venni.

#20654
Bertha László

Pontosan 3 kg-ot szórtam ki, remélem ez elég lesz. Ettől függetlenül szórjak ki őszi- téli kondicionálót? (ha igen mikor?) Dithane helyett Ridomil gold MZ 68WG -ot kaptam, azt mondták ez is ugyanolyan hatóanyagú. (Ön szerint ez is jó lenne?). Ilyen esős időben mikor lehet permetezni? Félek teljesen elhatalmasodik a betegség.
Köszönettel: Bertha László

#20629
Zsolt

3 hét alatt nem lenne szabad kimerülnie annak a műtrágyának.
3kg/100m2 az átlagos dózisa a műtrágyáknak, így volt kijuttatva?
Ha nagyon csapadékos az időjárás, akkor a dithane mellé lehet Bumper 25 EC gombaölőszert is bekeverni.
Ez felszívódó, tartósabb hatású.

#20598
Bertha László

Tisztelt Zsolt!

Nagyon köszönöm a gyors és igen körültekintő "consiliumot". Megpróbálom a permetezést és beszámolok az eredményről. Kb. 3 hete tápoztam(Terra San 20-5-8-(+2)) . Ennek fényében mikor tanácsolja kiszórnia a Scotts őszi-téli gyepkondicionalót?
Köszönettel: Bertha László

#20590
Zsolt

Gyep rozsdabetegség.
Tartósan nedves, tápanyaghiányos gyepen alakul ki ilyenkor ősszel.
Dithane gombaölővel le kellene permetezni a gyepet, visszavenni az öntözést ha megy még az öntözőrendszer és mérsékelt nitrogéntartalmú műtrágyával javítani a tápanyagellátásán a gyepnek.

Cropcare 11-11-21
Yara Mila Complex 12-11-18
Scotts őszi-téli gyepkondícionáló 14-05-21
Scotts Sportmaster (16+06+25)

Lehet válogatni, amelyik szimpatikus.

#20582
Bertha László

Tisztelt „Fű doktor” !

Egyszer már fordultam Önhöz tanácsért, és nagyon hasznos információkkal segített rajtam. Ismét tanácstalan vagyok, ezért bátorkodom újra zavarni, hátha van valamilyen hasznos ötlete.

Kertemet idén tavasszal füvesítettem be (Wolf Loretta fűmaggal).1 hónapja tápoztam,nyírás után 3 nappal, esős időszakban. Öntözőberendezés van rendszeresen locsolom. Kb. 2-3 hete sajnos elég nagy területeken elkezdett a fű sárgulni, számomra úgy tűnik valamilyen gomba támadhatta meg. (fényképeket mellékelek). Nagyon örülnék, ha lenne bármilyen jó tanácsa, esetleg valamilyen vegyszer amivel lepermetezhetném a füvet.
Segítségét előre is köszönöm
Köszönettel
Bertha László

#20580