Gyom-irtas a kaktuszok kozot

Pap Edina

A fehér herével viszonylag könnyű a dolga, mert a Keroland vagy a Bofix, Vagy a GyomStop viszi. A tarackot csak kézzel lehet kihúzkodni, vagy foltszerűen ősszel totális gyomirtóval lepermetezni, majd 2-3 hét múlva felülvetni a foltot.

#20412
Erdei Zoltán

A gyep közül. Folyamatosan gondozom a gyepet: nyírom, öntözöm, egyengetem, de egyre jobban terjednek ezek a nem kívánt fajok.
Válaszát előre is köszönöm.

#20297
Pap Edina

Milyen kultúrából?

#20280
Erdei Zoltán

Tisztelt Szerkesztőség!

Az érdekelne, hogy a fehér herét és a tarackot, milyen módszerrel, vagy vegyszerrel lehetne kiírtani.
Válaszukat köszönöm.

#20261
Pap Edina

A Casoron G a magról kelő, fiatal növényeket irtja. Gyepben a fű rendszeres nyírása, tápanyanyaggal történő feltöltése, meszezése a megoldás ellene.

#7639
Sujic Tomislav

Tisztelt Pap Edina!

A vöröslevelű madársóska elterjet a pazsitpan is, KENTAUR fűmag keveréket vetétem gondolva hogy az eféle ,,gyomok,, nemtudnak megtelepedni, de ugylátszik a száraságnak köszönhetöen megse volt igazam. A CASORON G megoldás a pázsitban is a madársóskára? Mivel a száraság megviselte a pazsitot (fekete homok a talaj ) ha öszel vetem a füvet és tavaszal írtom CASORON G - val a madársóskát, nem-é csinálok kárt a fiatal fű-ben? A CASORON G választanám mivel sé a pázsitban se a kaktuszok közöt szerintem ,,lehetetlen a kézi gyomlálás,,.

#7624
Pap Edina

Ez nem vöröshere, hanem vöröslevelű madársóska (Oxalis corniculata cv. atropurpurea). Száraz, sovány talajon jelenik meg. Nehez irtható, mert maggal és tarackkal is terjed. Leghatékonyabb a kézi gyomlálás, illetve fiatal korban, tavasszal a Casoron G granulátum a gyomra szórva.

#7590
Sujic Tomislav

Tisztelt Cim!

Van gondom a vörös here kiírtásával a kaktuszok közöt, létezik - é vegyszeres megoldás?

Elöre megköszönve , üdvözletel Sujic Tomislav!

#7583