Kinai kender pálma

Pap Edina

A nejlon a legrosszabb megoldás, mert befülled alatta a növény, illetve melegebb napon meg is nyúlhat, mivel a fejlődése nem áll le. A nejlont vegye le. Ilyen magas növényt nehéz lombkoronáig takarni. Alacsonyabb korban ún. csirkehálóval kell körülvenni, amit lombbal kell tölteni. Ez elvezeto a vizet, de szigetel a fagy ellen.

#21406
Gyurci

Aránylag védett déli fekvése van, északról magas tujasövény védi de télen csak 11 óra után éri a nap. Leveleivel kb.1.8m magas,a törzse kb. 70cm magas.
Eddig nagy cserépben volt és télen védett helyen teleltettem.
Idén tavasszal ültettem ki. Kókuszháncs paplannal körbetekertem a törzsrészt, plussz kukoricaszárral körberaktam, a tetejét fóliával letakartam hogy víz ne tudjon beleszivárogni mivel a viz ha megfagy tönkreteheti a hajtásrésznél (ezt kaptam eddig jótanácsként)!
Kérdésem jobbára az hogy muszáj-e feltétlen takarni, ha kell akkor hogyan? Mivel így befülled illetve megsárgul, ez volt egy másik fajta álláspont.

#21328
Pap Edina

Mínusz 20 fok körül fagyási sérülések lehetnek a leveleken. Augusztusól adott magas káliumtartalmú műtrágya segítei az erősen fagyos periódusok átvészelését. Milyen magas a növény? Védett, déli fekvésben van?

#21321
Gyurci

15 éves, az idén tavasszal kiültetett kinai kender pálmámat (70cm-es törzse van) miképpen védjem a tél viszontagságaitól ha egyátalán szükséges? Magas tujasor védi északi irányból.

#21297