Folyton termő eper

albok laszló

érdekel a téma.

#28660
Rácz Gábor

Kedves Balázs
A folytontermő szamóca egy külön kategória nyugodtan lehet akár több hektárt is ültetni és minőségileg bátran merem állítani, hogy felveszik a versenyt a nyári fajtákkal Amennyiben megkeres a 06-20 9775656 telefonszámon bővebb felvilágosítást tudok adni

#27522
Pap Edina

A folytontermő szamóca inkább hobbikerti kategória. Ültetvénybe ritkán ültetik, másodtermésük már nem olyan jó minőségű. Inkább 3-4 eltérő érésidejű fajta ültetését javaslom, amivel május elejétől június végéig tartható az eperszezon (fátyolfóliás takarással még korábban szedhető). Klasszikus fajtasor: Gorella-Elsanta-Senga Sengana-Bogota-St.Pierre. Az a kérdés, hogy mire szeretne berendezkedni: szedd magad akciókra, vagy piaci szállítsára? Könyvajánlat: Papp János - Porpáczy Aladár: Szamóca, málna Bogyósgyümölcsűek 1. c könyv (Mezőgazda Kiadó, http://www.mezogazdakiado.hu/kerteszet.html)
Link:http://www.agronaplo.hu/index.php?szamID=19&o=cikk&cikkID=834

#5167
Szabó Balázs

Üdvözlöm!

A következőhöz szeretnék segítséget kérni. Szeretnék 1-2 Ha-on folyton termő eper ültetvényt telepítenni. Ehez szeretnék kérni szaktanácsot, vagy pedig olyan elérhetőségek, könyvek címét, amely alapján bővebb felvilágosítást kapok a gyümölcs fajta termesztésével kapcsolatban és eldönthettem, hogy célszerű-e termesztenni vagy sem, mik a fontos adottságok, amikre szükség van stb..
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Sz. Balázs

#5161