Mi baja a petrezselyemnek

Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Igazán megfelelő hatékonyságról csak jövőre beszélhetünk. A Trifender hatékonysága egy mikrogombának köszönhető /Trichoderma sp./, mely a csomagban még "szunnyadó" állapotban van. Mégis idén is ajánlom a felhasználását. A talajba kicsit be kell dolgozni, amint az ajánlatban megtalálható a módszer. A maradék biológiai anyagot hűtőben kell tartani a későbbi felhasználásig - nem mélyhűtőben.

#53320
Benedek Nagy

Kedves Mária!
Nagyon köszönöm válaszát, ezek szerint az idén már nincs lehetőség a javításra, .. a vetési idő lejárt. Esetleg megmenthető a maradék állomány Trifenderes belocsolással?

#53183
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A kis petrezselyem növényeket talajgomba támadja meg rendszeresen, évről évre. Az eredmény a palántadőlés. Több kórokozó sorolható ide: Phytophtora, Fusarium, Phoma, stb. Csak gombaölőszeres talajfertőtlenítővel - Previcur Energy vagy a Trifender mikrobiológiai készítménnyel tudja megelőzni a kártételt. Vetés vagy ültetés előtt kell a fertőtlenítést elvégezni és az eredmény kelés után néhány héttel már látható lesz.
A készítmények csomagoló burkolatán lévő ajánlásokat szigorúan be kell tartani.
Mindkét készítmény hatásosságát több alkalommal visszajelezték a felhasználók és magam is láttam az eredményt.

#53141
Benedek Nagy

Üdvözlöm Önöket!
Több éve próbálkozom a petrezselyen termesztésével kiskertemben, az eredmény ugyanolyan lehangoló : szépen kikel és 2-3 leveles állapotban eldől/elszárad a gyökere pedig megbarnul/elhal. Fonálféregre gyanakodtam, de az idén "bőven adtam" a vető sorba Force rovarölőt és zöldség műtrágyát, ... az eredmény ugyan az. Mit csinálok rosszul?

#53112