Paprika betegség

Dr. Varga Mária

Nem könnyű korrekt választ adni a helyszín ismerete nélkül. Az azonban biztos, hogy az előző levélemeleten mutatkozik az a tünet, amely tápanyag-problémára utal. A legújabb levelek már ettől viselik az elváltozásokat. Idén mégis valamit másként tettek, mint más éveken. /palántaföld, tápanyag-pótlás, extrém időjárási viszonyok elleni védekezés-meleg, tartós lehűlések , stb./ Ezekről kérek rövid tájékoztatót. Nem betegség, ennyit most mondhatok.

#28141
Békési Károly

Tisztelt Termelő!

A mi palántanevelőnkben is fellépett ez a jelenség.
Ezért többfajta vizsgálatot kezdeményeztünk, aminek a héten lesznek eredményei.
Egyébként más termelőkről is tudunk akik így jártak, velük is próbálom fölvenni a kapcsolatot.
Vannak elképzeléseink a baj okáról, de a vizsgálatok elkészültéig nem találgatnánk.
Addig is segítséget nyújtana ha elmondaná milyen tőzeget használt, esetleg milyen növényvédőszert, mikor és milyen töménységben.
Várom mihamarabbi jelentkezését.

Tisztelettel: Békési Károly 06/30 22 97 297

#27964
Kovács László

Tisztelt Tanácsadó!
Évek óta paprika palánta neveléssel foglalkozunk fóliában. Eddig minden betegségtől sikeresen megvédtük a palántákat különböző szakkönyvek és helyi tapasztalatok segítségével.Most egy ismeretlen betegség kapta el a növényeket. Kettő nap alatt szinte az összes növényen látható a jelenség.A levelek szélei csipkések a fő erezete pedig fodros és a levél teljesen eldeformálódik.Mi lehet a probléma? A növények különböző fóliában vannak , a jelenség ugyan az.

#27960