Osmocote Pro 8-9 hónapos Káliumos 11-10-19+2MgO használata

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A lombtrágya gyors infúzió a növénynek, akkor kell alkalmazni, ha tápanyaghiány-tünetek éppen láthatóvá válnak, akkor visszafordítható a folyamat, a hatás 1-2 nap után látható. Az Osmocote-tal tartós tápanyagellátást biztosít, tehát megelőzi a tünetek kialakulását. A 8-9 hónapos nyújtott hatású, így lassabb, de biztosabb eredmény érhető el, az áttelelést is segíti. Nem tudom, hogy a növények milyen állapotban vannak.

#49609
Máté Z

Köszönöm!

A lombtrágyát milyen gyakorisággal kell kijuttatni egy tavaszi-nyári szezonban? És kijuttatásnál figyelni kell arra, hogy a következő napokban ne legyen eső, vagy relatív gyorsan elkezdi kifejteni hatását?

Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy az osmocote és lombtrágya kombincáiójának a pozitív hatása legkésőbb mikor kellene, hogy láthatóvá váljon, azaz mennyi idő elteltével lehet aggódni attól, hogy nem sikerült megmenteni a leylandokat?

Köszönöm válaszait!

#49554
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Az Osmnocote-ot a talajba a növény töve köré kell sekélyen bekapálni, 2 dkg/20 cm növénymagasság, azaz az Ön növényei esetében 13-14 dkg adagban. Fontos, hogy a növény öntözve legyen. A lombtrágyát permetezőgéppel juttassa ki, lehetőleg jól oldódó, káliumban és magnéziumban gazdag típust válasszon. https://www.gazdabolt.hu/tapoldat/6381-fitohorm-orokzold-1-l.html
https://www.gazdabolt.hu/lombtragya/6432-damisol-orokzold.html

#49503
Máté Z

Tisztelt Szakértő!

Az Osmocote Pro 8-9 hónapos káliumos műtrágya kijuttatásáról szeretném kérdezni.
Olvastam már itt a szaktanácsok között, hogy ez a Leyland ciprusokhoz lehet jó.
Már meglévő, jelenleg 130-140 centiméteres Leylandoknál szeretném használni, de a gyakorlatban nem tudom, hogy ezt pontosan hogyan kell kijuttatni. Milyen mélységbe kell őket juttatni, a növény tövétől milyen távolságra és milyen adagolásban?

Illetve, hogy a mellé ajánlott lombtrágyát, öntözéses technikával más időpontban kell kijuttatni, vagy lehet nagyjából egyszerre is?

Köszönöm válaszukat!

#49470