Tavaszi Talajjavítás

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Gabriella. Sajnos a csatolmány nem tudom megnyitni. Kérem küldje el nekünk a talajvizsgálati eredményt és néhány képet a növényről az info@gazdabolt.hu e-mail címre.

#47006
Gabriella Antalffyné Boronyák

Tisztelt Szaktanácsadó!
3 éve vásároltunk egy házat, nagyon szépen kialakított kerttel: nagy része pázsit, de vannak rózsák, néhény tuja, tiszafenyők, buxus, és egy csodás gömb szivarfa.
A fűvet 2 éve újratelepítettük, és automata öntözőt építettünk ki. A fűre műtrágyaként Scotts Everrist használtam ( tavaszit, nyáron a stressz kontrollt, ősszel a a pre vintert). Tavaly nyáron voltak gombás fertőzések ( lehetséges, hogy túl tömör fű, vagy sok volt a locsolás) de sikerült megfékezni és a fű jelenleg is szépen néz ki.
A kert további részeire általános kerti műtrágyát használtam, de láthatóan csak vegetálnak a növények, nyárra a díszfa nak levelei elsárgulnak, szélei szárazon felpöndörödnek. Most már a tuján és a tiszafákon is megjelentek sárgás elszineződések. Lombtrágyáztam a növényeket VUXAL Super-el, ill. Fe és Mg lombtrágyával is. Mivel nagy javulást nem tapasztaltam tavaly nyáron kértem egy talajviszgálatot ( a kert több pontjáról vettem egy-egy mintát, összekevertem, tehát egy átlagos érték). Az eredmény elkeserítő, csatolom.
A kérdésem, tudok-e valamit segíteni a helyzeten most tavasszal. A talajcsere nem nagyon jöhet szóba, hiszen több éves fák, cserjéket vannak.
Nagyon várom segítő tanácsát, köszönettel: Antalffyné B. Gabriella

#46884