Viva növényi tápanyag

Gabriella Farkas

Kedves Edina,
Köszönöm szépen a tanácsát.
Üdvözlettel:
Farkas Gabriella

#50778
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Ha mindezt l összekeveri, nem árt a növényeknek. Az éretlen trágya/ komposzt perzsel. Jó volna a régi rossz szerkezetű talajt csak kis, 20-30 százalékos arányban használni. Az Amalgerol is nagyon jó szerkezetjavító anyag, Magaságyás készítésénél fontos, hogy hagyja ülepedni a talajt, és helyezzen kavicsos vízelvezető réteget alá.
https://www.facebook.com/watch/?v=1980351825407951

#50746
Gabriella Farkas

Tisztelt Cím!
Tanácsukat szeretném kérni talajjavítás témában.
Magaságyáshoz szeretnénk felhasználni a meglévő régi földünket, amely tápanyaghiányos és a szerkezete sem ideális. (nem agyagos, se nem homokos, fekete föld, de felszíne nagyon megkeményedik és nem túl jó a vízáteresztó képessége sem.) Ca 2m3-ről van szó.
Megoldás lehet e, ha 10%-ban alginitet, 10%-ban perlitet (nagyszemű) 15%-ban érett marhatrágyát kevernénk a régi földhöz? Több ágyás is készül, melyek közül néhányba örökzöld cserjék is kerülnek. Ebben az esetben javasolt esetleg plusz tőzeg hozzáadása? (Florasca királytói tőzeg 10% arányban?)

Az érett trágya úgy tudom nem érintkezhet a növények gyökerével, mert megégne. Tegyem a trágyát inkább csak az ágyás aljára? vagy nyugodtan belekeverhetem? Egyik ágyásunk elég mély lesz (80cm), a többi már alacsonyabb.

Utógondozásként idővel humuszol-t gondolnék használni 10L / 1dl 2 - 3 havonta.
Köszönöm visszajelzésüket, tanácsukat.
Üdvözlettel
Farkas Gabriella

#50707
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Az eltarthatóság zárt bontatlan csomagolásban 4 év.

#46685
Erika Vágvölgyi

Tisztelt Forgalmazó,
érdeklődöm, hogy a tárgyban megjelölt termékük bontatlan állapotban meddig áll el ? (1 év ? vagy több ?, esetleg kevesebb ?)

Köszönettel: Vágvölgyi Erika

#46666