Tápanyagpótlás csepegtető öntözéssel

Pap Edina Szaktanácsadó

Valószínűleg botrítiszes rothadás az ok. Kórokozója a termőföldről kerül a tárolóba, a felszedett terméssel. Akkor alakul ki, ha a tárolóban melegebb van a kelleténél. Fontos, hogy csak sérülésmentes, földmaradványoktól mentes gyökereket tároljon be. A tárolás során is többször át kell forgatni, válogatni a termést. A tárolóban 0 oC körüli léghőmérsékletet és 85 százalékos relatív páratartalmat tartson. Nem árt időnként szellőztetni.

#45009
Piroska Bozókiné

Lisztharmat szagu a petrezselyemgyökerem mitől van,

#44999
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves I. Gábor!
A gyümölcsfák esetében én a szerves trágyát javaslom. Minden 3.-4.-évben trágyázza őket. A műtrágyázás nem nyújtja ugyan azt az eredményt. De ha ragaszkodik hozzá, akkor mindenképpen valamelyik komplex tartamút javaslom.

#43968
Gábor Illés

Tisztelt Szakáruház,

a webshopjukban válogattam a vízoldható műtrágyák közt, azonban szeretnék segítséget kérni.

200 db mandula illetve 80 kajszibarack fám van, csepegtető öntözéssel kiépítve, a fák most fordulnak termőre. A csepegtető öntözést most egészítettem ki egy tápoldat adagolóval, azonban nem tudom melyik műtrágyát lenne érdemes választanom ehhez kérném a segítségüket. A Agriplant 4 (8-14-25+3MgO) típusút néztem, de nem vagyok biztos a választásban. Illetve Amalgerolt szoktak kijuttatni talajra csepegtető öntözéssel?

Tudnának segíteni hogy most milyen tápoldatot lenne érdemes választani? Illetve a jövőre az év során mit lenne érdemes használni?

üdv, Gábor

#43846