dinnye tàpoldatozàsa

Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

Kedves Edina!

Az oltott dinnye igen tápanyagigényes növény. A különböző növekedési stádiumokba különböző minőségű és mennyiségű tápoldatot kíván. Kiültetést követően az első két hétben foszfordomináns komplex műtrágyára van szüksége. A gyökeresedést és a stressztűrést kell segíteni. /A kérdésére a dózis:Viva 20-40 liter/hektár/. Majd nitrogéntúlsúlyos tápanyagutánpótlás kell az intenzív virágzás kezdetéig. Kb 4-5 naponta, maximum 3,5 EC-jű tápoldattal. Ezzel a megfelelő lombfelületet alakítjuk ki. Intenzív virágzás megindulásakor újból váltson foszfordominánsra 1-2 hétig. Ezt követően káliumtúlsúlyos komplex műtrágyára lesz szüksége a termésérlelés idején. Az öntözési vízadagok és a tápoldat mennyisége a növény növekedésével fokozottan nő. Tápanyagutánpótlás szempontjából célszerű az esti vagy a kora reggeli órákat választani. És lehetőleg földnedves talajt tápoldatozzunk, hogy ne égessük meg a gyökereket.
Tisztelettel: Kis Krisztiánné Mariann

#39693
Benkő Edina

Elnézést kérek,de miért nem kapok vàlaszt?

#39528
Benkő Edina

Tisztelt Tanàcsadó!Segítségét szeretném kérni,hogy a Viva nevezetű gyökérerősítő szert milyen dózisban ajànlott kijutattni hektàronként és?

#39525
Benkő Edina

Tisztelt Tanàcsadó! Oltott görögdinnye esetében milyen időközönként és mennyi nitrogént,kàlciumot,valamint kàliumot kell kapjon 3 hete került kiültetésre?Köszönóm szépen a segítségét!

#39524