Szerves trágya

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Beatrix. Általában föl van tüntetve az adagolás a zsákon növénykultúránként. A Tribu adagolását itt találja: https://www.gazdabolt.hu/szerves-tragya/2372-tribu-3-3-3-pelletalt-szervestragya-25-kg.html

#44860
Beatrix Bakti

Tisztelt Szakértő !
Marhatrágya pelletből mennyit lehet adni ősszel a következő növényeknek : eper, málna, gyümölcsfa csemete, hortenzia, rózsa .Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen.

#44558
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Kovács Ferenc. Elvileg nem lúgosít. Ennél részletesebb leírást én sem találtam:
http://www.primag.hu/termekleiras/tyukanyo-baromfitragya
Mint minden újat, célszerű 1-2 növényen kipróbálni.

#41719
Ferenc Kovács

T. Szakértő!
Érdeklődni szeretnék a tyúkanyó pelletált szerves trágyával kapcsolatban, hogy bonsai növényekehez mennyire alkalmazható?
Csak mert van egy Biogold nevű szerves tápanyagpogácsa bonsaiokhoz és az npk aránánya gyakorlatilag megegyezik, 2-3 hónapos lebomlási idővel és japánból importált és méreg drága. Összetételéről gyakorlatilag semmi adatot nem találtam, csak hogy rácsos tartóba tartsuk a bonsai földjén, mert szeretik a csigák. Szóval ezt a terméket tudom-e helyettesíteni a csirke trágyával? Főleg fenyő, boróka bonsaiokhoz használnám. A másik kérdésem, mennyire lúgosítja a földet, mert ezek a növények inkább savas talajon érzik jól magukat, illetve citromsavas vízzel vissza tudom-e savasítani a talajt? És ezáltal áfonyához is alkalmazható ez a trágya?
Köszönöm a válaszát:
KF

#41540
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Kedves Brigi! Az eper /szamóca/ számára igazán ideális a tyúktrágya. Sokkal jobb lett volna előbb alkalmazni. Ha lehet, se a virágra, se a levélre ne kerüljön az öntözővíz. Hetente kettőnél több alkalommal juttassa ki, de a gyümölcs színesedésének kezdetétől már ne alkalmazza.

#39314
Brigitta Szabácsik

Üdvözlöm!
Nekem kb. 60-70 m-nyi "eperültetvényem" van. Most csináltam tyúktrágya és víz keverékéből trágyalevet, amiből egy kanna vízbe teszek egy pohárnyit. Kérdésem az lenne, hogy mennyit lehet adni az epernek. Minden nap kaphat ilyen vizet vagy ritkábban kell? Most virágzik, de egy-két epren már van kis eper. Nem baj, ha ez a víz a levelére is rámegy? Köszönöm, Brigi

#39226
Pap Edina Szaktanácsadó

Ha érett a szerves trágya (nincs már szaga) , akkor bármilyen jó. A szerves trágya szerepe elsősorban a talaj szerkezetének javításában van. A krizantémtermesztés a fenológiai fázisokhoz alkalmazkodó tápanyag-utánpótlás nélkül nem eredményes.

#38309
Kitti Németh

Üdvözlöm!
12 éve foglalkozom krizantém termesztésével, fóliasátorban. Eddig marhatrágyával trágyáztuk a földet. Érdeklődni szeretnék, hogy a juhtrágya is jó-e rá, vagy milyen fajtájú trágyával pótolhatnám a föld tápanyagát? Tavaly lett hozatva rá 10 köbméter föld volt kavicsbányából és úgy vettem észre, hogy annak semmilyen tápanyagértéke nem volt.
Mit javasol, milyen szerves trágyát használjak?
Válaszát köszönöm!

#38291