Tápoldatozás, krizantém

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Igen, használhatja tápoldatozásra és lombtrágyának is, a csomagoláson feltüntetett adagolás szerint.

#38232
Kitti Németh

Köszönöm a gyors választ!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezzel az OMEX tápoldattal 3 naponként belocsolhatom? Vagy a megnyílott bimbót lehet-e ezzel permetezni?
Köszönöm

#38215
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A krizantémtermesztés során egész időszakban ügyelni kell a fenológiai fázisnak, a vízminőségnek és a talajtípusnak megfelelő tápanyagellátásra. Különösen azért, mert időre kell virágoztatni. Nem tudni, milyen kemény a víz, mennyire oldódnak föl, vagy csapódnak ki a tápelemek, illetve a talaj mennyit köt le belőlük. Most a helyzetet rontja, hogy (ha talajon termel) hideg a talaj és borult az idő, ezért a növény nem tudja felvenni a hagyományos műtrágyákból származó tápanyagokat. A virágzásserkentéshez magas káliumos műtrágyára van szükség, így jó lehet a típus amit említett lombtrágyaként kijuttatva. Őszi-téli időszakban "tűzoltásra" javasoljuk bimbó és virágfejlődés idején pedig a Peters Excel 14-10-26 NPK-összetétel ajánljuk. http://www.gazdabolt.hu/mutragya/vizoldhato-mutragya/komplex-mutragya/T01997-Peters-Excel-14-10-26-MgO-TE-15-kg

#38200
Kitti Németh

Olyan problémával fordulnék önökhöz, hogy a krizantem, amelyet fóliasátorban termesztek, nem kezdett még el kinyílni, csak bimbó van rajta és szeretném betàpoldatozni. A kertész áruházban az OMEX Ferti III. Nevezetű lombtrágyát adták, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt használhatom-e a virágra és ebben szeretném segítségüket kérni.
Válaszukat köszönöm!

#38193