Alma műtrágyázása

Pap Edina Szaktanácsadó

A következőt tudom javasolni:
- Pétisó: 200 kg
- Szuperfoszfát: 200 kg
- Kálisó: 160 kg.
Üdvözlettel, Tick Zoltán

#31607
Kecskés István

Jó napot kívánok. Kérdésem a következő.Mennyi a kombinált műtrágya igénye egy laza homokos talaju,tavaly szerves trágyázott őszibarackos vegyes korú ültetvénynek.

#17429
Dr. Varga Mária

Kedves Kócs úr! A gyümölcsfák tápanyag-igénye több tényezőből számítható ki. Első a talaj adottsága, másik fontos tényező a termés-mennyiség. Késő ősszel, hóesés előtt érdemes vegyes műtrágyát adni /Nitrogén, foszfor, kálium és mikroelemek - káliumból kell a nagyobb érték/. Ha a lombozaton hiány-tünetek mutatkoznak /vas, cink, magnézium, kalcium, stb./ a permetezéssel egyidőben lombtrágyával hozható rendbe.

#28007
kócs károly

Kérem irja meg email-ben,hogy az alma,szílva,és meggy egész évben mikor és milyen műtrányát igényel

köszi

#27759
Pap Edina

Igen...csak az a lényeg, hogy érett legyen.

#17259
B.Zsolt

Jó napot!
És homokos meg veresnyírkos talajon mindegy hogy milyen szerves trágyát dolgozunk be a talajba az almafák alá?

#17086
Pap Edina

Mivel a homokos talajnak kevés a szervesanyag-tartalma, a műtrágyából kioldódó sókat nem tudja lekötni. Homokos talajon először a talajjavítást kell megoldani szerves trágyázással, ha ez nem kivitelezhető, műtrágyát csak módjával szabad használni, akkor is inkább komplexet, de a legjobbak a tartós hatású műtrágyák (Agroblen, Basacote stb.)

#17155
B.Zsolt

Jó napot! Szerves trágyát most szórtunk szét a fák alá ősszel csak nincs bele dolgozva lehet csak tavasszal lesz!! Pétisó azt mit jelent hogy szikesít?? Pétisót vettünk amit majd április május körül akarok kiszórni almafáim alá!!

#17040
Pap Edina

Homokos talajon szerves trágyát is ásson be minden ősszel, vagy használjon tartós hatású Agroblent. A pétisó is szikesít.

#17017
B.Zsolt

Köszönöm a válaszát!! De azért nem akarom 34%-os ammónium-nitráttal szórni hogy ne savanyítsa a földet mert akkor még több kálciumra lesz szűkség permetezéskor! Mert homokos meg veresnyírkos talaról van szó!! Ezért gondoltam a 27%-os Pétisót!!

#16901
Pap Edina

Termő gyümölcsösben egész évben 20-25 kg/100 m2 34%-os nitrogén-hatóanyagú műtrágyára van szükség, ennek felét adja ki tavasszal, legjobb komplex formájában.

#16896
Balogh Zsolt

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék én műtrágyával kapcsolatban pétisót szeretnék tavasszal majd kiszórni almafáim alá, amelyek 2-15év közöttiek!! Kérdezném hogy fánként mennyit kell alá szórni hány dkg vagy kg? Ja és most volt ősszel baromfitrágyával megszórva és belelesz talajmarózva!!

#16846