Leylandi ciprus probléma

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A növények a nyári hőstressz következtében a szaporodás érdekében (azt hiszik, el fognak pusztulni) újravirágoznak. Több növényen is látunk ilyet: almafa, vadgesztenye, magnólia. Azt írja: "a két legkisebb, kissé satnyának tűnő növény virágzik"...éppen azért, mert ezek a növények gyengébbek (félnek, hogy el fognak pusztulni). A növények kondíciójának fenntartása megfelelő öntözéssel, tápanyag-utánpótlással és párásítással szükséges a stresszidőszakokban.

#55823
Tamás Bagi

Tisztelt Pap Edina!

Először is köszönöm a választ! Megnyugtató, hogy nincs baj, csak én azt nem értem, hogy miért csak kettő virágzik a 15 növényből álló sövényből, amikor egyszerre lettek ültetve, kb 4-5 éve, és elvileg ugyanolyan fajták. Ráadásul a két legkisebb, kissé satnyának tűnő növény virágzik. Egyébként ezért is gondoltam rosszra, hogy valami problémájuk van. Kb egy-két éve produkálja ezt a virágzást, a többiek nem, illetve most alaposabban megnézve további két növényen vettem még észre, de csak néhány águkon. A virágzók sem virágoznak teljesen, mert a legfelső ágaikon nem.

Üdvözlettel,
Bagi Tamás

#55799
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Virágzik a növény.

#55792
Tamás Bagi

Tisztelt Gazdabolt!

A Leylandi ciprus sövényem egyik tagjának már jó ideje (több mint egy éve) gumó szerű képzödmények jelentek meg a levelein. Internetes keresésekkel nem tudom egyértelműen beazonosítani a problémát. Tavasszal Prohuminnal, néhány hetente pedig Vitaflóra örökzöld tápoldattal kezeltem, de ettől nem múlt el. Persze nem biztos, hogy tápanyag probléma, a pajzstetű fertőzésre is hasonlít, bár jobban megnézve mégsem annak tűnik. Mellékelek fotót, nagyra értékelném, ha tudnának tanácsod adni a kezelésre.

Előre is köszönöm, üdvözlettel
Bagi Tamás

#55780