Babérmeggy, kártevők

Pap Edina Szaktanácsadó

A hangyák jelenléte levéltetűre, pajzstetűre utalhat. Ellenük Mospilan, Karate Zeon stb. javasolt. A rágásnyomokat vincellérbogár okozza, ami főleg este és éjjel aktív. Konténeres dísznövényeken az Európában őshonos Otiorhynchus sulcatus gyakori. A kifejlett bogár 8-11 mm hosszú, színe sötét, matt felületű. A bogár ellen nem tud védekezni. A talajból fertőz, lárvái ott élnek, rágják a gyökereket. Ellene Nematop bekeverése javasolt. Ha edényben tartja a növényt, sürgősen át kellene ültetni tiszta közegbe.
A tápozást sem szabad túlzásba vinni. A tartós hatású tápok hatástartam nagy melegben rövidül, de ez a mostani időjárásban ez nem feltételezhető.

#55134
D. Katalin

Kedves Edina!

A Babrémeggyeimen rágásnyomok látszódnak, illetve főleg az új hajtásokon hangyák szaladgálnak és apró fekete kis bogarak telepednek meg.

Mivel permetezzek ellenük?

Ha az ÖN által majd ajánlott rovarírtóval permetezek, ugyanabban a folyadékba megelőzésképpen vmilyen gombaölőt tehetek bele, és ha igen, mit javasol? Azt hiszem Ditane és Mospilan van most itthon nekem.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi tanácsait, a hosszúhatású örökzöldtápot, szemmel láthatóan megköszönik a Babérkáim. Ezt szigorúan csak fél évente szabad adni, vagy gyakrabban is kényeztethetem őket, hogy minél hamarabb, minél magasabbak és egészségesebbek legyenek?

Nagyon szépen köszönöm a segítségét.

Üdvözlettel.
D. Katalin

#55054