Rovarvédelem

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kecskerágó pajzstetű a károsító, amely elsősorban a legyengült növényeket és az arra fogékony fajokat, fajtákat támadja meg. A bokrot alaposan vissza kell metszeni és amíg még 10 fok fölött van a nappali hőmérséklet, egy tél eleji lemosó permetezést is meg lehet ejteni most, majd tavasszal ismételni. A károsodott részeket el kell égetni. Vegetációs időben fontos a megfelelő tápanyag- és vízellátás is. A Mospilan/Karate/ Decis (új nevén Deltam) váltott permetezés csak enyhe fertőzés esetén hatásos.

#54363
József Molnár

T.Szakértők!

A képeken látható rovarfertőzés támadta meg a kecskerágót.Többször próbáltam Actara-Karate, illetve Mospillan-Decis kombinációval 2 szeres dózisban is. A permetezéseket követően a rovarok fenn maradtak a leveleken, nem tudtam megállapítani, hogy elpusztultak-e? De valószínű, hogy többen túlélték a permetezést, mert a levelek tovább sárgultak és lepotyogtak.
Tavasszal lecsonkoltam a bokrokat és olajos permetező szerrel és kálium szappannal permeteztem le a lecsonkolt ágakat. A kizöldülés után újra megjelentek a fehér kártevők.
Milyen rovarokról van szó?
Hogyan tudnék hatásosan védekezni ellenük?

Üdvözlettel

József

#54355