Törpe fenyő betegsége

Melinda Gulyás

Kedves Edina! Megpróbálok majd másik fotót küldeni, amint jobban látszik a probléma, de nem válaszul erre a beszélgetésre, hanem új kérdést feltéve. Nagyon kicsi felbontású képet küldtem, ezért nem láthatja jól, milyen is ez a fehér felület. Nem pajzstetű, azt sajnos volt alkalmam megismerni a kecskerágókon.

#54188
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Az új honlap és szaktanácsadási rendszer fejlesztés alatt áll. Előfordulhatnak technikai problémák, ezért elnézését kérjük! A cukorsüvegfenyőt pajzstetű támadta meg. Ellene Mospilan, Karete Zeon javasolt, tapadószerrel keverve.

#54181
Melinda Gulyás

Rájöttem időközben, csak kisebb méretű képek csatolhatóak, remélem, ezeken is jól látszik azért a probléma. Köszönöm előre is a segítséget.

#54154
Melinda Gulyás

Kedves Edina! Valamilyen technikai oka lehet ezen az új felületen, többedszeri próbálkozásra sem sikerül. Rákattintok a plusz jelre, megjelenik a fotó az ablakban, majd a zöld küldés gombra kattintva eltűnik minden :(

#54153
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Melinda! A fotót, sajnos, nem sikerült csatolni. Kérem ismételje meg!

#54152
Melinda Gulyás

Tisztelt Szakértő!
Abban kérem szíves segítségét, hogy mi baja lehet a törpefenyőnknek. 12 éves, szép példány, javarészt árnyékban van, locsoljuk, időnként tápoldatozzuk is, most mégis elkezdett lesárgulni egy ága, illetve tavaly óta egy fehér gombaszerű dolog látható egy másik ágán, és gombaölő szerekkel sem tudtam megszüntetni. Mindkét problémáról csatolok egy-egy fotót és köszönök minden tanácsot előre is.

#54151