Fekete fenyő betegség

Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Az őszi kezelés a télre készülő növény gyógyítására kevésbé hatékony, mint a tavaszi. A tápanyag- és vízfelvétel, valamint a felszívódó
Score alkalmazása sem hozza a várt eredményt. A keserűsóval és a Polyram DF gombaölő szerrel viszont célszerű még most permetezni. A száraz ágak, hajtások visszavágása is indokolt.

#54192
Zoltán Bagdány

Kedves Mária!

Köszönöm a válaszát! Gondolom már most ősszel is permetezzem be a fákat, ugye? Az elszáradt hajtásokat levagdossam? Csatoltam egy másik képet is.

Üdvözlettel,

Zoltán

#54175
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A száraz hajtásból nem tudom meghatározni a probléma kiváltó okát. A többféle lehetséges okból a még élő, de a hajtásvégen már látható tünetekből tudnék korrekt választ adni.
Valószínűleg gombabetegség, ill. betegségek támadták meg a növényt. Ellenük hatásos permetezésre a Score+Polyram kombináció hozhat javulást. A permetlébe tegyen még keserűsót, mely a növény kondícióját javítja.
Tavasszal ezt a kezelést már április közepére tervezze be, majd két héten belül ismételje meg.

Keserűsó 1 kg

749 Ft

#54126
Zoltán Bagdány

Szeretnék tanácsot kérni a megbetegedett fekete fenyőink megmentéséhez. Milyen gombaölőszer vagy egyéb megoldás lehetséges? A hajtásvégeket támadta meg ez a gomba(?) ami után a fák hajtásai szárdásnak indulnak.

Köszönettel,

Zoltán

#54090