Fenyő barnulás

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Tartós hatású, örökzöldekhez javasolt táppal célszerű kezelni már tavasszal a növényt és öntözni is kell. A fenyőfélék nem a mi éghajlatunk növényei, elsősorban a hegyvidékeken élnek még meg így-úgy, síkvidéki területekre nem való, legfeljebb a feketefenyő. A fokozódó felmelegedések és légköri aszályok miatt menthetetlenek a lucok. Rovarkártevők ellen Mospilan, Steward,, atka ellen Vertimec Pro javasolt.

#43467
Edina Biró

Kedves Edina!
Köszönöm a válaszát!
Segítene nekem még annyiban, hogy milyen tápanyagot ajánl a fenyőmnek.
Mit vásároljak neki, amivel táplálni tudom, s az esetleges bogaraktól is megvédem?!
Nagyon köszönöm a segítségét!
Edina

#43432
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A tűlevélhullást a belső árnyékoltság, illetve a kiszáradás okozza a leggyakrabban. A legyengült növényeket könnyen megtámadják a másodlagos károsítók, pl szúbogarak, amelyek teljes hervadást okoznak. A megoldás a növények jó karban tartása (öntözés+ tápanyag).

#43363
Edina Biró

Kedves Hölgyem/Uram!
A fenyőnk barnulásával kapcsolatos kérdésem lenne. Biztos, hogy a növény több, mint 10 éves már. 4 éve költöztünk ide, ekkor volt valamennyi tűlevél hullajtása, de azóta, már 3 éve semmi. Lehetséges, hogy most csak nagyobb adag tűlevelet fog elhullajtani, ami természetes? Minden évben szépen hajt a fa.
Esetleg okozhatja más a problémát? Érdemes valamivel kezelni?
Köszönöm Edina

#43300
Vétek Gábor

Tisztelt Erdei Imre!

A száradó ágrészeken, azok tövi részénél, ill. a még ép résszel való határzónájában kártevő nyoma (lyuk a kérgen, kis járat a kéreg alatt) látható esetleg?

#30543
Erdei Imre

Tiszteletem !
Az lenne a kérdésem hogy nyáron elkezdett barnulni a selyemfenyő , nem látni rajta fekete foltokat csak simán barnul.Segítséget szeretnék kérni , hogy permetezéssel vagy trágyázással ellenállóvá tenni a növényt.Választ előre is köszönöm.Mellékelek 3 fotót.

#30522