dwc, gyökérrothadás

Csaba Kiss Szaktanácsadó

Tisztelt Vasas Imre Úr!

A Proplant eperben nincsen engedélyezve. Paprikában, paradicsomban 0,3-0,4 l/m3 a koncentráció, kiültetés előtt a palántákat kell felszívatni. Dísznövényben a koncentráció 0,15-0,25%-os , célszerű itt is a felszívatást alkalmazni.

#44748
imre vasas

Eper, paradicsom és rózsafélék

#44741
Csaba Kiss Szaktanácsadó

Pontosan milyen növényekhez szeretné használni?

#44740
imre vasas

Köszönöm a gyors választ. A Proplant-ot milyen koncentrációban érdemes használni dwc-ben?

#44738
Csaba Kiss Szaktanácsadó

Tisztelt Érdeklődő!

A Symbivit nem kifejezetten alkalmas hidropónikus rendszerekben történő alkalmazásra, mivel a Símbivitet alkotó hasznos élő szervezetek kimondottan talajlakó gombák, amik a talajban a gyökérszőrökre kapcsolódva tudják kifejteni gyökértömeg növelő hatásukat.
Hidropónikus rendszereknél a gyökérrothadás kezelése csak gömbölőszeres kezeléssel lehetséges, Proplant vagy Previcur nevű szerek beöntözésével. Megelőzésre az igazoltan fertőzésmentes szaporítóanyag beszerzése, és a gombafertőzés környezeti igényeinek megakadályozása a legegyszerűbb megoldás.

#44734
imre vasas

Szeretném megérdeklődni, hogy tudom-e és érdemes-e használni a Symbivitet Deep Water Culture rendszerben(eper és egyéb). A cél a gyökérrothadás kezelése-megelőzése lenne. Milyen más mikróba termékkel lehetne kombinálni? A rothadással kapcsolatban minden tanácsot örömmel fogadok. Köszönettel, Imre

Symbivit 30g

832 Ft

#44728