viziblha,gyökératka

Olimpia

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát!!!

Ez azt jelenti hogy nem fontos rögtön az átültetést választanom?Ehez a szerhez hol tudnék hozzá jutni?Higitva lehet venni vagy házilag kell megoldani?Minden virág birja ezt a szert?Vagy van esetleg amelyiknél nem lehet használni?

Köszönttel
Olimpia

#8703
Pap Edina

A "vízibolhák" tőzeglegyek, amik csak nagyon nagy mennyiségben felszaporodva károsítják a növényt. tőzeglégy elleni legfontosabb védekezési mód a növény túlöntözésének kerülése, ugyanis ennek a rovarnak a lárvái elsősorban a közeg korhadó részeivel táplálkoznak, és inkább csak akkor kezdik az élő növény gyökereit is megtámadni, ha a kedvező, nyirkos talajban már nagyon elszaporodtak. Tehát mérsékelt öntözés! Emellett Dimilin 25 WP-vel kellene beöntözni a töveket (3-4 g/m2 dózisban), 2-3 alkalommal, kb. egyhetes időközzel, mindezt a károsítás mértékétől függően.

#8698
Olimpia

A virágok melyekről szó van!
Nemrég ültettem illetve pótóltam a földet rajtuk és azóta bogarasak.
Milyen földet vegyek legközelebb és mire figyeljek????
Köszönet!

#8677
Olimpia

Segítségét kérném a következő problémám megoldására!A szobanövényeim földjében ha jól azonosítottam vizibolha van illetve talán gyökératka(mert az máskép néz ki).Valamint muslicák vagy valami ahoz hasonló is előfordul.Van-e valami megoldás a kiirtásukra átültetés nélkül,mert félek hogy ha átültetem kipusztul a növény.Illetve volt már hogy átültettem,de abban is megjelent,pedig a gyökereket le is mostam.Kiszámithatatlan a virágföld.Nem tudni melyik a jó és melyik nem.
Várom válaszát melyet előre is köszönök!

#8629