pálmalevél száradása

Kovácsné Éva

Kedves Edina!

A kérdéses tő szinte minden levele a képen látható módon szárad, még a legfiatalabb hajtás is. A másik két tőnek semmi baja sincs.
A növény kb. 2 éve volt átültetve egy számmal nagyobb cserépbe. Tavasszal a felső 1,5-2 cm-es rész volt cserélve. Tápoldatozni havonta egyszer szoktam a téli időszakban. Öntözni a föld szárazságának megfelelően szoktam -beledugom az ujjam a földbe - úgy, hogy a cserép alatt ne álljon meg a víz.
Köszönettel: Kovácsné Éva

#8538
Pap Edina

Kedves Éva! Az alsó levelek száradnak? Átültetéssel, tápoldatozással, öntözéssel kapcsolatban írjon néhány mondatot, hogyan csinálja?

#8529
Kovácsné Éva

Bocsánat, a kérdés lemaradt. Mi lehet a gond? Eléggé el vagyok keseredve, mert a legérintettebb példány több, mint 10 éves és a család egyik kedvence.
Köszönettel:
Kovácsné Éva

#8511
Kovácsné Éva

Tisztelt Tanácsadó!
A pálmáim levele először a végeken elkezd száradni, majd az egész levél igen hamar továbbszárad. Ezzel kapcsolatban kaptam (máshonnan) olyan választ, hogy a száraz levegő, illetve tartási hiba (túl közeli radiátor) a száradás oka. Ezzel én nem értek egyet, ugyanis egy cserépben, ahol 3 tő van, csak az egyiket érinti, illetve ez a cserép a radiátortól igen messze van. Van olyan példányom, ami a radiátor feletti ablakpárkányon van, és azt nem érinti ez az elváltozás. Korábban panellakásban laktunk, ami a jelenleginél sokkal melegebb és szárazabb volt, ott nem volt baja a növényeimnek.
Köszönettel:
Kovácsné Éva

#8510