üvegházi molytetű

Mónika

Kedves Gábor!

Köszönöm szépen a gyors válaszát és segítségét. Már holnap el fogom kezdeni a kezelést amit javasolt és reménykedem hogy sikerrel járok :)

üdvözlettel: Mónika

#6531
Vétek Gábor

Kedves Mónika!

Szobában szigorúan tilos és veszélyes növényvédő szerrel permetezni! Ha semmilyen módon nem oldható meg, hogy kivigye szabad térbe (pl. kert) a molytetves növényeket, akkor öntözze be a töveket Actara 25 WG megfelelően hígított oldatával, 2-3 alkalommal, kb. 7-10 napos időközökkel. Ha nem nagyon fásodott a fertőzött növények szára, akkor a készítmény a gyökereken felszívódva el tud jutni a levelekbe, és így pusztítja el a táplálkozó, szívogató rovarokat.

#6519
Mónika

Tisztelt Szerkesztőség!

Sajnos későn észleltem az üvegházi molytetű elszaporodását a hibiszkuszon és persze átterjedt a többi növényemre is. Mivel szobanövényekről van szó nem lehet vegyszereket alkalmazni én mégis nagyon elővigyázatosan Decis-sel permeteztem le a növényeket. A hatás sajnos elmaradt mert azóta sokkal többen vannak. Igaz nem ismételtem meg elégszer a permetezést mert mérgező anyagról lévén szó szobában nem szívesen használom. Már kipróbáltam a lemosásos módszert is de nem sok reményt fűztem hozzá mert alig hozzáérek a növényekhez mint a mák repdesnek a molytetvek. A szappanos permetezést is próbáltam, el is pusztult egy pár de még mindíg ott vannak. Visszaolvastam ezzel a problémával kapcsolatban és nehéz megszabadulni a molytetvektől de a segítségüket kérném hogy melyik növényvédőszert vagy módszert alkalmazhatnám a szobában, amelyik kevésbé veszélyes, hogy végleg eltűnjenek. Segítségüket előre is köszönöm.

#6491