levélszáradás

Németh Andrea

Köszönöm válaszát, sokat segített nekem, remélem rendbe fognak jönni a növények.

#5594
Pap Edina

Kedves Andrea!
Az Alocasia, csakúgy, mint a flamingóvirág trópusi növény: kiegyenlített meleget, félárnyékos helyet és főleg magas levegő-páratartalmat igényel. Ez legfeljebb pálmaházban, télikertben adható meg nekik 95%-osan, a lakásban semmiképpen sem. Főleg a páratartalom a gond, ezért rendszeresen permetezni kell a lombjukat lágy vízzel, de úgy, hogy a lombjuk viszonylag hamar fölszáradjon. Rendszeres vízellátást igényelnek, de a "lábvizet" nem szeretik.

#5555
Németh Andrea

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Németh Andrea vagyok, szeretnék tanácsért fordulni Önhöz, amennyiben tud, kérem segítsen nekem.

Két éve vásároltam egy Alocasia szobanövényt és azóta folyamatosan száradnak le a levelei. Hoz is újat, csak sajnos az is elszárad. Jelenleg egy levele van. Nyáron átültettem, havonta kétszer megöntözöm tápoldatos vizzel is (persze közben is öntözöm :o). Mit csinálhatok rosszul, vagy esetleg mit nem csinálok?
Van egy flamingó virágom is, annak szintén szárad a levele, virágozni pedig csak akkor virágzott amikor megvettem, pedig ugyanúgy gondozom, mint az Alocasia növényemet (úgy látszik rosszul).

Kérem, írja meg nekem, hogy mi a teendő a növényekkel, milyen gyakran és mivel önözzem őket, mikor kell átültetni, milyen hőmérsékletet és páratartalmat szeretnek?

Szeretném ha rendbe jönnének és újra díszítenék a lakásunkat!

Eőre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel
Németh Andrea

#5533