Citromfa parazitái

Heitmár Hajnalka

Tisztelt Edina
Hálás köszönet az információért,remélem sikerrel járok majd
Üdv: Heitmár Hajnalka

#5518
Pap Edina

Amit Ön hagymalegyeknek mond, úgy gondolom, hogy talán tőzeglegyek, amik a cserépföldről szállnak föl. Ezek nem jelentenek közvetlen veszélyt a növényre. A citromnál nem törvényszerű, hogy tavasszal virágozzon és nyáron érlelje be termését. Lehet, hogy a teleltetőben volt számára ehhez ideális a hőmérséklet a fény és a páratartalom. A gyümölcsök hullását a túlkötés (túl sok termés) és/vagy tápanyahiány okozhatta. A fiatal, kis méretű fán 4-5 termésnél többet nem szabad hagyni, mert legyöngül a növény (ezért is hullathatja el a levelét). Kb- 45 levélre lehet egy termést számítani. Virágzás idején a tápoldatban a foszfor és a kálium arányát kell növelni a nitrogén rovására. Most hagyja "pihenni" a növényt, ritkán öntözze, és tavasszal enyhe visszametszést követően kezdje el öntözni, tápoldatozni.

#5501
Heitmár Hajnalka

Tisztelt Edina

abban szeretnénk segítségét kérni, hogy mit tehetnénk az ugynevezett hagymalegyek ellen?
Hogyan lehet megszabadúlni tőlük?
Van egy citromfánk és nagyon hullatja a lombját. Nyáro kinnt tartjuk, teljesen elbokrosodik de nem lesz egy virága sem. Most oktoberben megtelt virágokkal, aztan kis citromok lettek a virágokbol majd ezek leestek.
A szobában ahol telel viszonylag hűvös van hetente locsoljuk, és már nem tudom mit kezdjünk vele, valamit biztos nem csinálunk jól! Előre is köszönöm segítségét, tisztelettel: Heitmár Hajnalka

#5495