Barna rothadás a monsterán

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hedvig!
Javaslom az átültetést, valamint a levéldísznövény tápoldat alkalmazását. A talajnál ügyeljen a megfelelő választásra (keverésre) ne tömörödjön, stb. Nagyon fontos számára a kiegyenlített és folyamatos levegő páratartalom. Helyezzen vízzel teli edényt mellé.
Ajánlom, hogy a munkálatokat kesztyűben végezze, mivel erősen mérgező növény.

#54041
Hedvig Kiss

Kedves Katalin!

Északnyugati fekvésű, valamennyire világos szobában az ablakhoz közel, szellősen, de sok növénnyel körbevéve. Körülbelül 2-3 hetente tápoldatozom komplex műtrágyával és 2 éve nem volt átültetve. Azóta a másik monstera is ugyanezeket a tüneteket produkálja.

#54031
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Hedvig!
Hol és hogyan tartja? Milyen klímán? Mivel öntözi, páráról hogyan gondoskodik? Mivel tápoldatozza, mikor ültette át utoljára, stb;?
Látom nedves a levél felülete, én ezt a fajta párásítást nem preferálom, mivel kaput nyithat a kórokozók számára

#53915
Hedvig Kiss

Kedves Katalin!

Egyre több, ehhez hasonló világosbarna folt jelenik meg a növényemen a régi leveleken, az új hajtások pedig, mire kinőhetnének, már betegen bújnak elő.
Levágtam a beteg levelekből, Amistar kúrát kapott kétszer (télen is volt ilyesmi probléma, akkor működött), de most nem segít semmit. Azóta nem párásítom és az öntözést is visszafogtam, szeretném megmenteni a növényt.

#53791