Leander

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves S. Barbara!
A fahelyiség alapból hideg, ott megfázik (megfagy), nem alkalmas a teleltetésre! A hősugárzóval történő melegítés (sugárzó hő), szintén nem jó párosítás a növények szempontjából! Ezért feketedik. Elhaltak a szövetek!

#52244
Barbara Staudhamer

Üdvözlöm!

Leanderemet télre egy fa helyiségbe vittem teleltetni, amit hősugárzóval fűtök. A napokban észrevettem, hogy a levelei elfeketedtek. Mit tudok ezzel csinálni?

Köszönöm válaszát!

#52184
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves F. László!
Amennyiben a takácsatkák jelentek meg akkor meleg és száraz levegőjű a klíma. Ami teleltetésnek nem felel meg. Változtatnia kell a klímán, mert így nem tud pihenni a növénye és virágozni sem fog.

#52162
László Fodor

Kedves Katalin.
Másik problémánk, hogy tavaly télen megjelentek a takács atkák a leandereinken és elég sok ki is pusztult. :( 2 sikerült megmenteni de mos télen ismét megjelentek. Permeteztem: Nissorun 10 WP, Vektafid A/E. kevés sikerrel.

Köszönöm a válaszát.

#52105
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves G. Aurélia!
Azt látom, hogy hajtáselhalás, de nagyon homályosak a fotók. Gondolom, túl melegen tartja. Hogy neveli? Írjon le mindent! Öntözés, pára, stb. Észlelt ragacsos felületet?

#52008
Aurélia Gulázsi

Elnézést, kimaradt egy t, ültettünk.
Még küldök képet. Köszönöm
Aurélia

#51963
Aurélia Gulázsi

Kedves Szaktanácsadó,

Gyökereztettünk, majd ültetünk leandereket. Szépen fejlődtek, de most néhánynak a friss hajtása száraz, barna. Kérem segítene, mi a teendő? Mellékelek képeket.
Nagyon szépen köszönöm.
Aurelia

#51962