pálma betegség

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Barbara!
Ez a felvétel nagyon homályos. De ebben a homályban úgy tűnik, hogy vírus. Arra pedig nem létezik megoldás. Helyezze karanténba, védve a többi növényét.

#51995
Koka Barbara

Kedves Katalin! A kenciapálmám levelein sarga pottyok vannak, gombaberegsegre gyanakszom. Nem fazhatott meg es nincs tul ontozve sem, szellozik a foldje. Tanacstalan vagyok. Koszonom
Barbi

#51929
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. É. Dorina!
A fotóalapján pajzstetvek, ezek szívogatják a növényét. Helyezze karanténba. A kártevőkkel szemben védekezhet langyos szappanos vizes lemosással, egy puharuhával vagy szivaccsal. Ezt heti 2-3 alkalommal ismételni kell. Ha nem elég hatékony, akkor javaslom a Mospilan rovarölő, növényvédő szerrel történő beöntözést (ismételni kell). Az engedélyokiratban leírtakat be kell tartani.
https://www.gazdabolt.hu/rovarolo-szer/523-mospilan-20-sg-4-g.html

#51855
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves B. Barbara!
Alaposan meg is fázott! A fotó alapján elég nagymértékben. Sajnos nem tűnik menthetőnek.

#51854
Éva Dorina Kocsis

Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni! Kedvenc pálmánk beteg... hogy tudok segíteni rajta? Fehér pontocskák vannak a levelein, szárad el...

#51833
Beck Barbara

Kedves Katalin!

Nem vittem be még, egy hónappal ezelőtt semmi baja sem volt. Mi lehet ez?

#51830
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Enikő!
Mikor vitték be teleltetni? Milyen helyen és hőmérsékleten van most? Kapott lemosó permetet? Milyen tápoldatot használ, mivel öntözi, páráról, hogy gondoskodik? A leveleken a sárga pöttyökről kérnék jól nagyítható, éles felvételt.

#51820
Enikő Koncz

Kedves Katalin!
Egy barátnőm pálmája lett beteg, a szára barnás-feketére színeződött. Huszonéves pálma, télen a lakásban, nyáron a szabadban van, pár évente átültetjük, ilyenkor a gyökeréből levágunk, új földet kap,-eddig semmi gond nem volt vele.
Mi lehet a baja?
Köszönettel:
Enikő

#51685