Aloe vera

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves H. Franciska!
Mindenképp jól nagyítható, éles felvételre van szükségem. A kint létet még nem ajánlanám, kicsit sem. Majd csak május közepe után, mikor elmúltak a fagyok. Addig nem. Gondolja végig magas a fényigényük, eddig alig kaptak valamennyit, ön pedig kiteszi őket a napra! Nem szabad. Csak szépen fokozatosan kell őket edzeni. Kezdetben csak szűrt fényt…

#49710
Hidasi Franciska

Kedves szakértő!
Aloeveráim tavaly ősz eleje óta vannak meg, egyszer át lettek ültetve, jól bírták. A telet a lépcsőházban töltötték, nem közvetlenül napos, de világos helyen, 2-3 hetente kaptak vizet, szépen nőttek. Nagyjából egy hete kivittem őket a teraszra, nem szeles helyre, csak rövid ideig éri őket közvetlen napfény, ugyanott vannak, ahol tél előtt, és kicsit gyakrabban is fognak vizet kapni, mint télen (kb. heti egyszer, és soha nem kapnak túl sokat, nem állnak a vízben).
Nagyjából 1-1,5 hónapja, először az alsó leveleiken apró fekete pöttyök kezdtek megjelenni, ez azóta elterjedt a fentebbi levelekre is. A pöttyök felületesek, viszont a levelek előbb-utóbb elkezdik elveszíteni víztartalmukat és összébb zsugorodnak. Mit tudok tenni ez ellen?
Válaszát előre is köszönöm!

#49498