Mi lehet a baj?

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Szegedi Veronika!
Hagyja abba a levelek vízzel való permetezését. Én egyáltalán nem javaslom. Közvetlen csapvízzel ne öntözze. A párásítást oldja meg kavicságyra való helyezéssel.

#38978
Veronika Szegedi

Így néz ki most.... :(

#38955
Veronika Szegedi

Kedves Katalin.



Kb 1 éve volt utoljára átültetve, április környékére terveztem az átültetést. Párásítás folyamatos, leveleit minden nap permetezem. Tápoldatot is kapott, mondjuk nem rendszeresen. A locsolás csapvízzel történt, de nem városi vízzel, saját fúrású kutunk van. Eddig gyönyörű volt és most egyik napról a másikra barna pöttyösödött a levele és el is sárgulnak azok a levelek. :( Semmiben nem változtattam az eddigieken és mégis ez történt, ezért nem is értem mi lehet vele, mert eddig igazán gyönyörű volt.

#38954
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Szegedi Veronika!
Mikor ültette át utoljára? Nagyon magas a páraigénye ezt biztosította a számára? Közvetlen csapvízzel öntözte? Tápoldatozta?

#38948
Veronika Szegedi

Tisztelt Cím.
Flamingó virágom egyik napról a másikra a képen látható tüneteket kezdte produkálni. Új hatása is jön de sajnos már kicsiként el van barnulva. Semmibe nem változott a tartás az előző évekhez képest pedig mindig gyönyörű erős teli virággal ajándékozott meg. Kérem segítséget hogy mentsem meg kedvenc virágom?
Előre is köszönöm segítségét.

#38915