Szobafenyő

Pap Edina

Az a szobafenyő esetében az alsó levelek eldobás (amennyiben a levelek fonákán nem lát pajzstetveket)elsősoroban a levegő alacsony páratartalma miatt van. Fontos, hogy körkörösen érje a szűrt fény, és nyáron időnként tiszta vízzel permetezni kell a növényt. Ősszel átültetésre is szükség lesz, egy mérettel nagyobb cserépbe, A-típusú (kissé savanyú) földbe.

#4638
bilcsi41

A mi szobafenyőnk is hasonlóan viselkedik több éve. Jönnek az uj hajtások felül, alul meg száradnak el a régiek. Csak lemosáskor van kint az udvaron egyébként a nappaliban tároljuk.Mindig csak három "szintet" tart meg!!!- a mellékelt kép szerint.
Köszönettel várom válaszát.

#4633
Pap Edina

A képet sajnos nem sikerült feltöltenie, pedig jó volna látni, hogy mely részek száradnak, az idős levelek, vagy a fiatalok? Kisebb méretben próbálja meg ismét! Milyen körülmények között tartja a növényt?

#3262
Varga József

Nyáron a téli kertben volt a szobafenyőnk amelyeken a idő folyamán elrozsdásodtak megbarnultak a levelek mindig hoz új hajtást de ezek ugyan arra a sorsa jutnak mint az előző levelek kérném segítségét a gond elhárításában!

#3249