Madagaszkári pálma

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K. Anasztázia!
Ez több mindentől is lehet. Éles, jól nagyítható felvételt kérek a növény habitusáról, környezetéről és a problémás részekről is.

#43104
Anasztazia Kotai

Kedves Szakértő!
Van egy madagaszkári pálmám, aminek a gondozására, öntözésére nagyon figyelek, viszont sok olyan friss hajtás van, ami befeketedik a végén.
Mi lehet a gond?
Köszönöm

#42928
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Kovácsné Csernovics Mária!
Természetesen meglehet próbálni a növény megmentését. Alakítsa ki a számára legideálisabb helyet és klímát. A többit majd a növény eldönti.

#35384
Mária Kovácsné Csernovics

Köszönöm a válaszát tényleg túl lehetett öntözve a fiam a gazdája a növénynek most nagyon szomorú
még azt kérdeném meglehet-e menteni egy jó férfi ökölnyi fás csonkja van csak.
nyáron a kertben volt télen egy fűtött verandán három éve egész nyáron virágzott aztán lett három kb. 30 cm.-s szarva egyik virágot is hozott idén. üdv. Mária

#35210
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Kovácsné Csernovics Mária!
A növény eléggé speciális tartást igényel. Ön, hogyan és milyen körülmények közt tartotta és gondozta a növényt? Véleményem szerint túlöntözésről lehet szó.

#35202
Mária Kovácsné Csernovics

A madagaszkári pálma átülteésénél nagy szomorúság ért mert csak egy csonkot találtunk a gyökér helyett másfél méter magas növény mit tehetünk:

#35157
Pap Edina

Nincs tapaszatlatom a növénnyel, nem tudom, hogy visszavágva, és a sebzést lezárva, mondjuk viasszal kihajt-e. De valószínű, mert az elhullatott levelei helyett is nő új. Nyáron kapjon elég vizet, perzse ne öntözze túl, a száraz levegőt jól viseli, leht, hogy a fülledség a baj.

#24937
Békési Zsuzsa

Tisztelt Szakértő!
Madagaszkár pálmám lassan már kinövi a lakást, kérdésem, szabad-e visszavágni, és, ha igen, hogyan, hogy "ne vérezzen el", a másik kérdésem pedig az, hogy az idén nyáron már sokadszor fordul elő, hogy a levelek végei szárazak lesznek, ez régen csak akkor volt megfigyelhető, amikor nyár végén bevittük a lakásba, -de akkor tömegesen. Az biztos, hogy nem a száraz levegő okozza, mert inkább a párával küzdünk. Válaszát köszönöm szépen.

#24710
Pap Edina

Kérnék képet!
http://www.kaktuszgyujtok.hu/index.php?page=/index.nml&subpage=/aktualis/honap_pozsgasa/index.nml&noveny=17

#12724
Molnár Milán

Kérem segítsen valaki mert télleg nem tudom mit kéne tenni......:(

#12690
Molnár Milán

A Madagaszkári kaktuszom hozott fent egy hajtást
(a növény tetején, elágazik),S az már egy kicsit megerősödött.Kérdésem hogy mit tegyek ilyenkor. Vágjam le vagy ez természetes??
Kérem mihamarabb válaszoljon!
Köszönettel...

#12688
Pap Edina

Meleg, napfényes (de nem tűző napos), közepesen párás és huzatmentes helyet kedvel. Fontos, hogy mindig meleg helyen legyen, és ne öntözze túl. Ha az alsó levelei lankadni, száradni kezdenek, öntözni kell, esővízzel vagy állott csapvízzel. Néha nem árt, ha a talaj kissé kiszárad, de a hosszabb szárazságot nem kedveli. Előfordulhat, hogy túlöntözés vagy sok tápoldatozás miatt a növény törzse lehajlik, ebben az esetben menthetetlenül elpusztul. Télen is mérsékelten meleg (15 C fok) helyen tartsa.

#12368
Németh Melinda

A kérdésem az lenne, hogy olvastam a net-en, hogy a pálma télen ledobálja a leveleit. Nálam mondjuk viszonylag meleg helyen (15-20 fok) lakik, szerintem ezért lassabban potyognak a levelek, de kb. 3 naponta egy így is leesik. Ez normális? Nem tudom teleltetni egyrészt mert nem nagyon van helyem, másrészt nem tudom hogyan kell. Lakásban is kibírja? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy lehullik az összes levele, meg, hogy mikor lesz új, ha lesz?!

#12363