gyomírtas

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves László. Ha minden haszonnövényt betakarított, és vígan zöldellnek a gazok, használja nyugodtan a Glialkát az ősz folyamán, akár több alkalommal is. 2-3 hét után már lehet ültetni az elszáradt gyomoktól megtisztított területre, így a tavaszi vetést, ültetést nem károsítja a szer. A tél beállta előtt a talajfertőtlenítést is célszerű elvégezni, mert a gyomok gyökerein sok talajlakó "féreg" él, ami később a haszonnövényeket támadja meg.

#51509
László Kóczián

Kedves Edina. csináltunk egy kis veteményest a feleségemmel, ami mostanra már letermett. Viszont minden évben az a gondunk tavasszal, hogy tele van gazzal, ( egy "füves" részből lett kiirtva, amiben sajnos tarack is volt, és van, bőséggel.) Ez minden tavasszal nagyon sok munkát okoz, hogy a felásása után kigyomláljuk. Természetesen a nyár folyamán folyamatosan kapáljuk , és gyomláljuk. (paradicsom, paprika, zöldbab, zöldborsókapor, petrezselyem, futó bab a (kerítésre) tökfélék, (cukkini tök) van vetve bele.) A tisztelettelyes kérdésem az lenne, hogy ilyenkor összel mikor már minden termés leált, és az őszi ásáson túl vagyok, lehetne -e és milyen gyomírtót, használni, hogy tavaszra ne legyen akkora a gaz a veteményesbe, de lehessen a palántákat ültetni, és ne megint rengeteg munkát okozzon. (glialka permetvegyszerem az van, de nem merem használni, mert nem tudom, hogy nem-e teszi tönkre a tavaszi ültetést.) Válaszát előre is hálásan köszönöm. Lászó.

#51488
Pap Edina Szaktanácsadó

Képet kérnénk az "eperlevelű" gazról.

#50911
János Szabó

Tisztelt Katalin! Az erikank között elég sok eperlevelű futó gaz talaható, ami az erika gyökerei között nő! Szeretném kérdezni, hogy van -e valamilyen hatasos gyomírtó szer ami a futó gazt kiviszi de az erikat megkíméli?

#50886