citromfa

Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves Sz. Adrienn!
Fotóalapján vírus. Sajnos azt nem lehet gyógyítani. Meg kell semmisíteni. Javaslom, hogy helyezze karanténba, hogy a többi növénye ne fertőződjön.

#49666
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves E. Zoltán!
A fotóalapján, ránagyítva látszanak a kártevők. Nem elég egyszer használni a növényvédőt.
Olvassa el az engedélyezési okiratot és tartsa is be.

#49665
Adrienn Szalmási

A fonákról is itt a fénykép. Először tetvekre gyanakodtam de nem látok sehol sem élősködőtt. Ha ön szerint mégis az akkor azonnal eltávolítanám ezt a 4 levelet.

thumb
#49518
Adrienn Szalmási

Kedves katalin!
Kb. 2-3 éves a citromfám. Most viszont a felső 4 levelén citromsárga pöttyök vannak. 2 héttel ezelőtt kapott idén először tápoldatot. Ablakban tartom és szűrt fényt kap.

thumb
#49517
Elek Zoltán

Kedves Katalin. Küldöm a képeket. A levél fonákja 2

thumb
#49414
Elek Zoltán

Kedves Katalin. Küldöm a képeket. A levél fonákja 1

thumb
#49413
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves E. Zoltán!
Kérek, egy jól nagyítható felvételt a fonákról is.

#49375
Elek Zoltán

Szép napot! Az újonnan csíráztatott citrom levelei ilyen pöttyösek. Tetvek ellen már próbáltam egy szert (Mospilan), de a probléma továbbra is megmaradt

thumb
#49322
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves K. Gábor!
A napi egyszeri öntözés, nagyon sok! Megfulladnak a gyökerek (kiszorul a talajból az oxigén), a fa pedig elszárad, elpusztul! Kérem, olvasson utána a tartásának! Nagyon jó szakkönyvek vannak.
Itt van egy cikk, amiben több mindent leírtam. „A citromfa nem dísznövény” címmel. https://www.gazdabolt.hu/cikkek-hirek/cikk/151-a-citromfa-nem-disznoveny

#48013
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves J. Tamás!
Télen is öntözte, elegendő fényt kapott, szellőztetett, növényvédelmet elvégezte, metszette, stb.?! Írjon le mindent! Tápoldatozza, párásítja?

#48011
Kurucz Gábor

Kedves Antics Katalin!
Kaptam egy citromfát, kb 3 hete átültettem egy nagy cserépbe szépen hozzta a leveleit illetve van rajta egy pár virág is és a képen látható egy termés. Az lenne a kérdésem, hogy miért barnult be a termés, teljesen puha lett napi egyszer locsolom nem volt tűző napon sem.
Válaszát előre is köszönöm.

thumb
#47966
Jung Tamás

A lime ágáról is küldök egy képet. Köszönöm!

thumb
#47348
Jung Tamás

Tisztelt hölgyem!

A télen hét fokon, világosban áttelelt, tavaly rengeteget termett qumquat-fácskánk ütemesen szárad. Elsőre lemetszettük a száradó ágakat, de a folyamat nem állt meg. A mellette lévő limeon is található egy-két száradó ágacska. Mil lehet a jelenség oka?
Köszönöm.

thumb
#47347
Antics Katalin Szaktanácsadó

Kedves E. Katalin!
Ó, ez alaposan felszaporodott. Elsőként próbálja meg a langyos bő szappanos vizet. Egy puha ruha vagy szivacs segítségével. Heti 2 – 3 alkalommal.

#47045
Erdélyi Katalin

kérem tanácsát, hogy mivel kezeljem a kártevő ellen.

thumb
#46771