Nyári ciprus

Pap Edina

A "nyári ciprus", más néven seprűfű (Kochia scoparia) egynyári növény, de magját elhullatva a következő évben újra kikel. Magját állandó helyre kell vetni április elején. Gyorsan fejlődik, június végére szabályos sövényformát nevel. Kedveli a napfényt, jól tűri a szárazságot. Ősszel a lombja liláspirosra színeződik. Reklamációval kapcsolatban, kérem az info@gazdabolt.hu e-mail címre írjon.

#5975
Müller Tibor

Kedves Gazdabolt!

Vásároltam önöktől jó néhány csomag nyári ciprus magot.(Daehnfeldt Summer Cypress) Alacsony sövényt szeretnék kialakítani belőlük. A leírás szerint fagyok után kiültettem, de semmi. A kiültetéssel egy időben cserépbe, és csíráztató edénybe is ültettem belőlük, de szintén semmi. A több száz magból csak két mag indult csírázásnak, pedig a csíráztató edény állandó szobahőmérsékleten, és napos helyen volt. Nem értem. Kérem, segítsenek a helyes kiültetésben.
További kérdéseim is volnának:
Miután sövényt szeretnék a növényekből, ezért azokat meghatározott helyre vetettem el. A garantált csírázás miatt elég egy magot elvetni egy adott helyre, vagy érdemes több 8-10 magot vetni? Illetve az sem világos, hogy a növény egy nyári, és minden évben újból kell ültetnem a sövényt, vagy átvészeli a téli fagyokat.
Segítségét előre is köszönöm.

#5927