a muskatli gyokereztetese

Pap Edina

Közvetlenül laza, homos vagy perlites közegben (palántaföld) is meggyökeresedik, ha kap talpmeleget. A nagyobb leveleket le kell vágni, hogy ne párologtasson, ne hagyja a talajt kiszáradni, de ne is üöntözze túl. 10 cm-snél ne legyenek nagyobbak a dugványozásra szánt hajtásdarabok. Célszerű a cserepet egy hurkapálcikákra húzott nejlonnal takarni. Ne az ablakba tegye, mert most ott hideg van. Enyhén fűtött radiátor a legjobb.

#31043
VAZS

Az volna a kérdésem, hogy kaptam illatos muskátlit, de csak a tőről lett letépve, így ha bele teszem egy kis vízbe akkor kifog gyökerezni? Ha igen mikor ültessem el? Ha nem akkor mit tegyek vele?

#30979
Pap Edina

Otthoni dugványozás most elvégezhető.

#16707
varga lászló

szeretném tudni hogy mikor kell a muskátli hajtást ledugni téli ültetésre

#25114
Pap Edina

Ha meleg a szoba, akkor kapjon sok fényt és egy kevés vizet.

#16614
Ágnes

Gyönyörű muskátlijaim voltak a nyáron, a bakonon.Most szeretném telelteni őket, de segítséget kérnék, hogyan. Olvastam, hogy legjobb lenne 5-15 fok körüli hőmérséklet, de nekem ilyen nincs. A lépcsőházból ellopják, pince nincs. Vagy a meleg, 20-25 fokos szoba, vagy a minusz fokos balkon.

#16600
Pap Edina

Igen.

#15958
U. Tünde

Üdvözlöm Kedves Edina!

A bugás lángvirágot lehet-e hajtásdugványozással szaporítani? Ha igen, akkor erre alkalmasak-e a már elvirágzott szárak?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv. U. Tünde

#15895
Pap Edina

Nem érdemes meghajtatni, mert csak nyúlánk, vékony hajtások fejlődnének, amik tovább gyengítik az amúgy is gyenge növényeket. A nekik szánt edénybe (bakonláda, cserép) kellene (kellett volna) beültetni a töveket, és enyhe öntözés mellett, talpmelegen (enyhén meleg fűtőtest) begyökereztetni.

#12699
Csabi

Véleményedet szeretném kikérni az alábbiakról.
Szereztem néhány muskátli tövet nemrégen.A növények közterületen voltak cserépben és most meg szeretném kísérelni az átteleltetésüket. A tövek nagyrésze egy kicsit satnya gyenge gyökerü, és a fagy eddig éppen hogy csak nem károsította. Most egy ládában várják további sorsukat, mert az egyszerű teleltetési módszeren gondolkodtam(6-8 C-on, fényes helyen, kissé száraz talajba), de azt már lehet hogy nem élik túl tavaszra.Azon gondolkodtam, hogy nem -e lehetne ezeket a gyenge töveket gyengén meghajtatni a télen?
Csak nem tudom, hogy érdemes -e elkezdeni

#12679
Pap Edina

Igen, mérsékleten meleg fűtőtesten.

#12622
Csupor Ferenc

Szeretném kérdezni ,most novemberben is lehet gyokereztetni muskátlit?

#12605
Pap Edina

B1 jelű gyökereztető port. Gazdaboltunkban kapható: http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=8&kategoria=135&reszletestermek_id=766&TermekLimit=0&TermekOrder=nev

#8123
Jozsef

A muskatli gyokereztetesehez milyen hormonport hasznaljak ?Ez honnan beszerezheto ?

#8104
Pap Edina

Semmit nem kell adni. A dugványnak nincs gyökere, így nem tud tápanyagot felvenni. A közeg legyen jó levegős (tőzeges, perlites), az öntözés mellett talpmeleg és sok fény szükséges a szép, zömök, egészséges színű munkátlipalánta neveléséhez.

#5580
Laszlo

A muskatli gyokereztetesehez a hormonpor mellett meg milyen mutragyafelet kell adagolni es mennyit, hogy hamar gyokerezzen,es milyen homersekletet kell biztositani?

#5567