Paradicsom

Pap Edina Szaktanácsadó

Az Amalgerolt 0,4-0,5 %-os töménységben juttassa ki. Biológiai talajfertőtlenítésre a Bora, a Artis és a Trifender alkalmazható.

#49618
Mészáros Daniel

Volna még egy kérdésem... Szeretném minél jobban le csökkenteni a vegyszerek használatát. eddig a talaj lakó kártevők ellen forcét használtam ezt szeretném le cserélni valamilyen természetes készítményre mit ajánlana helyette?

#49580
Mészáros Daniel

Köszönöm a tanácsát. Az amalgerol csepegtető történő kijuttatása esetén miljen mennyiségben kell alkalmazni? 1000m területen gazdalkodok

#49536
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A paradicsom növények egészségesek, sem betegség sem kártevő tünete nem látható. A levelek tekeredése a változó hőmérséklet vagy egyéb külső tényező hatására következik be.
Nagyobb probléma a terület több éven át való hasznosítása vetésforgó nélkül. A sófelhalmozódás gondolom a műtrágyák használatából ered. A talajjavítás lenne az első lépés: a paradicsom teljes betakarítását követően dolgozzon be a földbe Amalgerol növénykondicionáló készítményt úgy, hogy a szármaradványokra permetezze majd bedolgozza. A készítmény a talajéletet / giliszták, baktériumok, stb./ helyreállítja és a tömörödött talajszerkezetet is átalakítja. Magam is használom, igaz csak a zöldséges kertemben hasonló élettelen talajra - jó eredménnyel.
A sófelhalmozódást kevesebb műtrágya használattal csökkentheti. Marhatrágya - érett, komposztált, könnyen kezelhető - a paradicsom ültetése előtt kijuttatva jó alapokat teremt a tápanyagellátáshoz.

#49525
Mészáros Daniel

Jó napot a Paradicsom nak a levele tekeredik ezt mert csinálja? A másik kérdésem pedig az volna, hogy évek óta ugyan azon a helyen termesztek paradicsomot vetesforgora nincs lehetőségem, és az évek során folhalmozodtak a káros sok, ez ellen mit lehet tenni? Van e valamilyen készítmény? És a talaj is elég tomorodott a sok öntözés végett.

#49390