Hajtás

Pap Edina Szaktanácsadó

Dr. Varga Mária válasza Majoros Imrének: A tripszek ebben az időszakban a föld felett vannak, leveleken, bimbókon károsítanak és vírus-fitoplazma vektorok, Ellenük a Vertimec hatásos, mely a talajban lévő tetvek ellen is megfelelő hatékonysággal rendelkezik. A felsorolt tápanyagok közül a nitrogénből kellene többet adni a tápanyag egyensúly érdekében. A paprika nitrogén-igénye nagyon magas. Permetezésre használjon Cuproxat-ot baktériumok ellen, a virághullás megakadályozására

#34303
Pap Edina Szaktanácsadó

Igazából bujtással, dugványozással lehetne még próbálkozni, most szedett félfás dugványokról, vagy alacsonyan növő, lehajló vessző talajban való meggyökereztetésével. Lehet légbujtást is végezni. Erről itt olvashat:http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=16&page_id=107

#34288
Imre Majoros

Tisztelettel szeretném megkérdezni,van egy amerikai tulipánfán,és azt szeretném szaporítani.Már próbálkoztan hajtatással,magvetéssel,és egyik sem vált be.Mivel próbálkozzam?
Válaszát köszönöm: Imre

#34274
Imre Majoros

Tisztelt tanácsadó.
Szeretném megkérdezni,hogy az artis a földben lakozó tripszek ellen nyújt e védelmet?A másik kérdésem,hogy melyik műtrágyát javasolná paprikában,hajtatásban,mert elég sok virágot,kis paprikát elrug a növény.Most 14-11-25-el locsolom+Ca nitrát+kesó.Az EC-2,2 ami kimegy.
Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel Majoros Imre

#34273
Zoltán Tick Szaktanácsadó

Tisztelt Vince Máté!
. A termés magját a gyorsabb csírázás érdekében érdemes magburkától megfosztani. A mag 3-4 hét alatt csírázik. A növény pH 4-5,5 közötti talajban fejlődik a legjobban. Nyáron félárnyékos helyen tartsuk, közepes öntözéssel. Télen 10 C körül teleltessük (hüvösebbet is kibír). Virágzása 5-7 éves korától várható. Dugvánnyal és légbujtással szaporítható. Nálunk nem fejlődik túl jól, így nem ajánlott a nevelése, ill. csak tapasztaltabb kertészek számára.

#31636
Vincze Máté

Mit kell csináljak, hogy kihajtson a licsi magom???

#31407