Kiwi termesztés

VaidokGauck VaidokGauckJI

Купить Левитру в РФ

Даже если мужчина предпочитает придерживаться здорового стиля жизни, регулярно проходит все анализы и обследования и занимается спортом, рано или поздно его всё-равно ожидают трудности с потенцией: такова неприятная сущность старости.

К большому счастью современная медицина создала <a href=http://via-sexgra.ru/levitra-kupit-moskva>купить дженерик левитра</a> , что смогут продлить нормальную интимную жизнь на десяток лет, не причиняя вреда при этом здоровью всех других систем тела. Речь идет о Левитре дженериках, что вы можете купить на этом ресурсе via-sexgra.ru

Тут вас поджидает каталог из трех десятков препаратов, что десятки лет производятся в ЕС и прошли все нужные процедуры клинических проверок. В отличии от простых аптек, в этом онлайн магазине все препараты продаются по минимальным ценам и высылаются клиенту в простой посылке, которая обеспечивает полную конфиденциальность покупки.

Все предлагаемые пилюли производятся на легальных западноевропейских фармацевтических линиях и сопровождаются всеми легализованными сертификатами. А небольшая цена дженериков определяется отсутствием длинной цепи посредников, как в случае с обычной аптекой.

#44480
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Kovács Istvánné!



Elsőként szeretném elmondani, hogy a kiwi nem dísznövény és nem szobába való. Kizárólag a számára megfelelő körülmények között fog virágozni. A virágzásra pedig éveket kell várni. Nagyon sok féle kiwi van, nehéz lenne így látatlanban rávágni, hogy melyik milyen.



Ezen az oldalon talál többfélét is, a beazonosításhoz:

http://novenyshop.hu/index.php/gyumolcstermok.html

#32655
Istvánné Kovács

Már évek óta próbálkozok kivi termesztésével.
Jó pár év telt el míg kiderült hogy,az öntermékeny kivim csak porzós virágokat hoz.
Az idén vettem egy kertészetből három hayward termős kivit.
Kérdésem az hogy lehet megállapítani,hogy tényleg termőset kaptam-e?
Kell-e virázágzásig várnom éveket? Valahol azt olvastam,hogy a termős kivi levelei kerekebbek,de az enyémek inkább szív alakúak. Lehet hogy megint átvertek? Várom válaszát köszönettel: Kovács Istvánné

#32602
Pap Edina

Nekem is ültetés után 3-4 évvel virágzott, aztán kiderült, hogy mnd a 3 tő hím ivarú (2 termőst vettem, elvileg), így két hím ment ki, a helyükre önporzós kivit ültettem, ami többet terem állítóülag, ha van mellette porzós egyed....majd meglátjuk.

#30640
Bus István

Két tövet ültettem már 6 éve. Azóta sem volt hajlandó semmilyen virágját megmutatni, ezért az idei évben mindegyiket kivágtam. nem kísérletezek tovább vele.

#30442
Pap Edina

A perzselő meleg nem tesz jót a növénynek, különösen dézsában nem. Keleti-nyugati erkély lehetne megfelelő 25-30 literes dézsa, hogy ne száradjon ki/fagyjon át könnyen a földtömeg. A megporzást a rovarok végzik. Télen az edényt takarni kell.

#30439
Márton

Gondolkozom a kivi termesztésén.Ezért feltennék pár kérdést.
Lehet cserépben is nevelni?A porzós-termős fajtánál hogy működik a megtermékenyülés (nekem kell e valamit tennem?). A legfontosabb azonban a futtatás. én az erkélyem korlátját néztem ki, de ott tűző napon lenne, és a korlát vasból van tehát égető-re melegszik.
A válaszokat előre is köszönöm

#30061
mátyás

Kedves Pap Edina
Azt szeretném kérdezni, hogy a 4-5 éves kivim,
miért nem virágzott még egyszer sem.
válaszát előre is köszönöm.

#29186
Dr. Varga Mária

Tápanyaghiány mutatkozik, ajánlom a Volldünger 0,5%-os oldatát+keserűsó 0,2%-ban, 10 naponta 2-3 alkalommal lombtrágyaként kijuttatva.

#29131
Zoltán

és a második kép

#29058
Zoltán

Tisztelt Szakértők!

A kiwi levelei sárgulnak, száradnak.
A termős idei ültetés kb. 1,5 magas már és az alsó levelek száradnak el. (1. kép)

A porzós már öregebb példány, minden évben visszafagy, most már szépen nő, de a levelei nem egészséges zöldek, hanem fakó világos zöld, majdnem sárga. (2. kép)

Mivel tudok segíteni rajtuk?

Válaszukat köszönöm, Zoltán

#29057
Nándor

Köszönöm! Olybá tűnik tényleg mindkettő porzós!

#28856
Tick Zoltán

Tisztelt Nándor!
Sajnos igen. A kereskedőknél "mindig van, amit mi keresünk". Tisztelet a kivételnek, de lehetett egyszerű figyelmetlenség is.
Üdvözlettel, Tick Zoltán.

#28850
Tick Zoltán

Ez volt a porzós virág. A termőről nem találtam.
Üdvözlettel, Tick Zoltán.

#28849
Tick Zoltán

Kedves Nándor itt küldőm a képeket:

#28848
Szukács István

Kedves Edina!

Milyen tartalmú tápoldattal, milyen időközönként célszerű öntözni a fiatal kivi növényeket? A sárguló levelek milyen elem hiányára utalhatnak?

#28845
Nándor

Tudna küdeni képet a virágokról?

#28808
Nándor

Köszönöm!
A virágok egyesével nőttek mindkét növényen(sajnos már nincsenek rajta úgyhogy emlékezetből írok), az egyikre illik a termős leírása-a másikon viszont mintha a virág közepe(bibe) mintha kicsit sűrűbb lett volna-egyébként úgy rendeltem párban egy cégtől, előfordulhat, hogy nem párt adtak?Hallott már ilyenről?
Az egyik növény erősebb de kisebb növésű, a másik pedig lédúsabb szárú erőteljesnövésű.

#28807
Tick Zoltán

Kedves János. Az esély megvan rá, de tudni kell, hogy a z Actinidia deliciosa (Jenny), nem azonos faj az Actininida chiennensisel (Howard és a Tomori) Bár közeli rokonok, de nem biztos, hogy megtermékenyítik egymást. Mindenesetre meg kell állapítani, hogy a Jenny fajta virágai tényleg két ivarúak -e. Ha nincs bennük bibe akkor értelemszerüen nem fog megtermékenyülni, mert csak hím virágai vannak.

#28784
Tick Zoltán

Kedves Nándor. Első körben azt gyanítom, hogy a növényei mind porzósak, mert mint írta a VIRÁGOK lehullottak. Tehát terméskezdemények nem alakultak ki. Ezért meg kell kérdeznem:
-Ön megtudja e állapítani a virágok fajtáját?
-El tudja -e mondani, hogy a növényeken a virágok pontosan hol nyíltak és milyen eloszlásban. Esetleg a külömbségek az egyes növényeken milyen arányban helyezkednek el.
Virágzáskor könnyűszerrel megállapítható a hiányosság, a termős virág közepében ugyanis nagyon jellegzetes formát képező bibeszálak vannak, kerékküllőre emlékeztető, sugaras alakzatban. Körülötte vannak ugyan portokok, de ezek nem tartalmaznak megtermékenyítésre képes pollent. A porzós virágban nincs bibe, virágpora viszont megtermékenyítőképes. A ’Hayward’, és a ’Tomuri’ páros esetében nyílás előtt is megállapítható már a növények neme: a nőivarún egy száron jellemzően egy virág van, a hímivarún három. A porzós a vessző tőközeli részén is hoz virágot, a termős inkább a negyedik - ötödik rügytől kezdődően. A lehullott virágok porzós növényre utalnak, az apró, később lehulló gyümölcskezdemények pedig beporzás hiányában nem termő, nőivarú növényre.

#28783