sárgabarackfa megújítása

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Iné. Marika!
Igen, természetesen szükségszerűen le lehet vágni. De nem árt tudni, hogy a csonthéjasok viszonylag nem jól viselik a metszést. Ezért nem szokták őket évente metszeni.

#49174
Marika Iványosiné

Kedves Antics Katalin!
Köszönöm szépen a választ. Lassan eljön az ideje a megifjításnak. Továbbra is az a gondom, hogy a képen látható, kettő rendkívül magasra nőtt ágat le merjük e vágni? Ha igen akkor milyen magasságban. A válaszát és türelmét is nagyon köszönöm. Iványosiné Marika

#49128
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Iné. Marika!
Valóban nem a legjobban lett metszve! Koronaalakító, ritkító metszést folyamatosan kell végezni! De már kiskortól. Koronaalakító metszések, általában március közepe vagy április közepe. Mindig időjárásfüggő. Metszés után sebfelületet kezelni kell!

#48868
Marika Iványosiné

Kedves Antics Katalin!
Bocsánat, hogy ilyen sokára tudtam képet küldeni a sárgabarack fáról. Remélem látható a problémánk. Két nagyon hosszú, magas ága van amit jó lenne lerödíteni mert tartunk tőle, hogy egy viharban le fog törni.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel: Iványosiné Marika

#48821
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Iné. Marika!
Mindenképpen fényképeket kérek, mielőtt bármilyen tanácsot is adnék!

#48373
Marika Iványosiné

Üdvözletem! Szeretnék tanácsot kérni. Magyar Kajszi barackfánk metszésében bátortalanok voltunk és sajnos nagyon elrontottuk. Bár fiatal korában kértünk segítséget, de a szakember azt mondta, hogy jól van úgy ahogy csináltuk, de kiderült, hogy mégsem. Rendkívül magasra nőtt. Csodálatos erős fa, 15 éves, bőven terem és finom barackot. Sajnos 2 éve az egyik magas vastag ágat letörte a vihar, kiheverte ugyan szépen, de nem szeretnénk ha megint megtörténne. kb 8 méter magas a megmaradt két vastag ága. Mindkettőt el kellene vágni. Lehet e egyáltalán és ha igen akkor mikor és hogyan? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

#48317