Idared betegsége

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves G. Imre!
Ha az alma húsa megbarnul és kásás, valamint összeolvadva, szabálytalan foltok alakulnak ki. Akkor valószínű, hogy kalciumhiányról van szó.

#44811
Imre Gődény

Tisztelt Szaktanácsadók!
Erősen gyanítom, hogy nem én vagyok az első kérdező ebben a témakörben. Azt is köszönettel veszem, ha "elküldenek" oda, ahol a választ olvashatom.
A kérdés: mi a bajuk a képen látható Idared-almáknak? Már szedéskor érezni lehetett a tapintásukkor, hogy "van valami", sőt voltak olyan gyümölcsök is, amelyek állapota hasonlított ezekéhez, ezeket persze nem is tettük el. Mostanra azonban az ép, fúrásmentes almák között is sok ilyen van, s a többi is kásás, ízetlen.
Megelőzni, védekezni hogyan lehet?
Köszönettel várom válaszukat.

#44692