Kedves G. Imre!
Ha az alma húsa megbarnul és kásás, valamint összeolvadva, szabálytalan foltok alakulnak ki. Akkor valószínű, hogy kalciumhiányról van szó.
Tisztelt Szaktanácsadók!
Erősen gyanítom, hogy nem én vagyok az első kérdező ebben a témakörben. Azt is köszönettel veszem, ha "elküldenek" oda, ahol a választ olvashatom.
A kérdés: mi a bajuk a képen látható Idared-almáknak? Már szedéskor érezni lehetett a tapintásukkor, hogy "van valami", sőt voltak olyan gyümölcsök is, amelyek állapota hasonlított ezekéhez, ezeket persze nem is tettük el. Mostanra azonban az ép, fúrásmentes almák között is sok ilyen van, s a többi is kásás, ízetlen.
Megelőzni, védekezni hogyan lehet?
Köszönettel várom válaszukat.
Témakörök
Idared betegsége
Kedves G. Imre!
Ha az alma húsa megbarnul és kásás, valamint összeolvadva, szabálytalan foltok alakulnak ki. Akkor valószínű, hogy kalciumhiányról van szó.
Tisztelt Szaktanácsadók!
Erősen gyanítom, hogy nem én vagyok az első kérdező ebben a témakörben. Azt is köszönettel veszem, ha "elküldenek" oda, ahol a választ olvashatom.
A kérdés: mi a bajuk a képen látható Idared-almáknak? Már szedéskor érezni lehetett a tapintásukkor, hogy "van valami", sőt voltak olyan gyümölcsök is, amelyek állapota hasonlított ezekéhez, ezeket persze nem is tettük el. Mostanra azonban az ép, fúrásmentes almák között is sok ilyen van, s a többi is kásás, ízetlen.
Megelőzni, védekezni hogyan lehet?
Köszönettel várom válaszukat.