Szomorű fűzfa

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Dr. K. Gyula!
Kiültetni csak is tavasszal és előtte edzeni kell. Nedves helyet igényel. A növények legrosszabb telelő helye a pince! Nem ajánlom!

#44099
Gyula Dr Kecskeméthy

Kedves Szaktanácsadó !
tavasszal a Lidl-ben vettem cserepes fűzfát mely kosárformára lett befonva -több gyökeres hajtással.
Konténerben szépen megeredt, 30-40 cm egészséges hajtások vannak rajta.
Kérdésem : fagyálló lehet-e ez a fajta ? Ahogy gondolom minden fűzfa fagytűrő. Másik : a konténer nem a végleges helye, meg télen könnyebben átfagy a földje is. Mikor ültessem ki a végleges helyére ? Ez így 8 db gyökeres hajtás !
Másik kérdésem, fűszerbabér ugyancsak konténerben szépen hajt eredetileg cserepes volt. Mikor kell fagymentes pincébe költöztetni ? Korábban a 6 fokos pincébe költöztetett babárjaim tél végére kiszáradtak mérsékelt öntözés mellett is.
Köszönöm válaszát '

#44066
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves F. Letícia!
Fogalmam nincs, hogy mire gondol! Honnét kellene tudnom? Egyszerűen nem értem a kérdését, mi köze a kúthasználatának a fa állapotához?
Írja le konkrétan!
A sárgulást sok minden egyéb okozhatja. Például: tápanyaghiánya (3-4 évente szerves trágyázni kell), állati kártevő (szabad szemmel nem mindig jól láthatók), stb.

#43496
Letícia Fábián

Kedves Tanácsadó!

Fűzfánk levele pár napja sárgulni és hullani kezdett. Egyéb elváltozás nem látható az ágakon. Korábban nem használt kutunkat elkezdtük használni. Okozhatja-e ez a fa száradását, vagy egyéb ok állhat a háttérben?

Köszönettel!

#43423