Leylandi ciprus

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves K-A. Kitti!
Kizárólag, akkor tudok pontosat mondani, ha a kártevőről és a kártételről küld nagy felbontású, jól nagyítható felvételeket.

#43817
Kitti Körtesi-Arnold

Kedves Antics Katalin.
Köszönöm válaszát. Tegyük fel Magyarországra kell a szer akkor mit tudnánk önöktől venni?és esetleg tudna valami szer nélküli praktikát?2- hete reggel este locsoljuk a növényt párásítjuk .itt sajnos senki nem segít

#43754
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Körtesi-Arnold Kitti!
Ezek szerint német országban laknak. Sajnos semmit sem ajánlhatok, mivel nem ismerem, az ottani engedélyezett növényvédő szerek listáját.
Másrészt, pedig ha ott nem engedélyezett, akkor nem is alkalmazhatja. A felhasználási engedély kategóriák is eltérhetnek, stb. Ott keressen fel növényorvost.

#43730
Kitti Körtesi-Arnold

2.kep

#43701
Kitti Körtesi-Arnold

Kedves Antics Katalin.
Iden ültettük el az 50db Leylandi ciprust.2-3 hete vettem eszre hogy eltört kisebb ágak vannak.Azt hittem h a szél.de sajnos észrevettem hogy lukak vannak. Letörtem és apró fekete bogarat látok benne:( több helyen mar gyanta becsukta a lukat.milyen szert ajánlna nekem.itt Németországba nem kapunk mert be van tiltva. Köszönöm

#43700
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Mészáros József!

Az alább belinkelt két termék, kiváló hatással rendelkezik és az oldalról megrendelhető.

http://www.gazdabolt.hu/mutragya/hobby-mutragya/T00200-ASB-Fenyotragya-2-5-kg?filter_name=%C3%B6r%C3%B6kz%C3%B6ld%20t%C3%A1panyag

http://www.gazdabolt.hu/mutragya/hobby-mutragya/T00199-ASB-Fenyotragya-1-2-kg?filter_name=%C3%B6r%C3%B6kz%C3%B6ld%20t%C3%A1panyag

#35723
József Mészáros

Kedves Katalin!
Kérhetném,hogy ajánljon nekem egy jó minőségű szert. Köszönöm a segítségét és a válaszokat.
Szép napot!!

#35699
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Mészáros József!
Sajnos nem elegendő. Az öntözés nagyon fontos télen is, természetesen a fagymentes napokon. Tavasszal lehet pótolni, vannak külön az örökzöldekre összeállított csomagok.

#35698
József Mészáros

Kedves Katalin!
Állati kártevő nem látható. Nem öntöztem télen mert úgy gondoltam,hogy az a rengeteg csapadék ami felénk esett elegendő a növényeknek. Mikor ajánlatos a növény nitrogén utánpótlását elvégezni?
Köszönöm válaszát.

#35695
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Mészáros József!
Egységesen sárgulnak a fák? Mert a fotón ez látszik. Nincs más tünet közelebbről? Állati kártevő sem látható? Akkor a következő a helyzet. Ön nem öntözte a növényeket télen és ezért sárgul. Nagyon sokan megfeledkeznek az örökzöldek téli vízigényéről, pedig nagyon fontos. Valamint a nitrogén hiány is okozhatja ezt a tünetet.

#35694
József Mészáros

Kedves Katalin!
Leyland ciprosról kérnék segítséget. A tujáink sárgás színüek, érdeklődnék hogy milyen tápanyag hiányban szenved?
Köszönöm a válaszát.

#35693
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Naszádos Edit!
Többféle dolog is lehet, amennyiben a csepegtető öntöző jól működik és a talaj mindenütt egyenletesen nedves, a tápanyag visszapótlás sem maradt el, valamint az állati kártevőket is kizárhatjuk, akkor nagy a valószínűsége, hogy gombabetegséggel állunk szemben. A teljes növény elpusztulását is okozhatja. Javaslom, hogy a hajtás megindulásakor réztartalmú szereket alkalmazzon.
Fa pusztulása esetén a tönköt is távolítsa el, a növénymaradványokat égetéssel semmisítse meg.

#35501
Edit Naszádos

Kedves Katalin!
A fatörzsön nincsenek járatok és igen öntözzük, csepegtető rendszer van. Azokon a helyeken ahol sok napfény éri gyönyörűek a növények, az árnyékos szakaszon figyelhető meg a száradás.
Érdemes a száraz ágakat levágni, van esélye, hogy nő helyettük vagy inkább hagyjuk így,
Köszönöm nagyon.

#35495
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Naszádos Edit!
Van tippem, hogy mi lehet. Kérem, nézze meg alaposan, hogy a fatörzsön lát-e járatokat? Egyébként öntözi a fákat?

#35475
Edit Naszádos

.........................................................................................................

#35464
Edit Naszádos

.........................................................................................

#35463
Edit Naszádos

a harmadik fotó is csatolva.................

#35462
Edit Naszádos

egy üzenetben csak egy fotót enged csatolni, így külön küldök még

#35461
Edit Naszádos

Kedves Katalin!
A barnulás nem a visszavágás következménye. Sajnos egyes részeken, ahol nem nagyon éri nap teljesen elbarnult, viszont mivel eddig sűrű volt az összhatás, így nem volt annyira szembeötlő, hogy a középső részek barnák. Múlt hétvégén a friss felső hajtások (kb 2-2,5 méteres hosszúságú ágak) lettek levágva...így most elég csúnya egyes részeken.
Csináltam 4 fotót, ezeken is látszik, hogy a nem árnyékos részen lévők gyönyörű egészségesek, és hogy az elbarnultaknak is főleg a középső része.
Nagyon érdekel, hogy javasolt-e ezeket a teljesen barna (vagy csak épp a végén zöld) ágakat tőből levágni, nőhet-e helyettük új most, hogy kap fényt?
Nagyon köszönöm előre is a választ

#35460
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Naszádos Edit!
A barnulás a visszavágás következményeként jelentkezett vagy már ilyen volt? Fotót kérek.

#35451