A nyest

Dr. Varga Mária

A csapda nagyobb gazdaboltokban megtekinthető. Nagytestű, erős állatról van szó, tehát nehéz legyen, legyen mozgásra lecsapódó ajtaja és a csalit természetesen el kell helyezni benne. A csapda a kereskedelemben fémből van, de szerintem fából is elkészíthető. A készítésnél lehetőleg kesztyűt kell használni, mert az ember szagát felismeri és akkor nem megy bele.

#25843
Ollé László

Az elmúlt időszakban tanácsot kértem nyestjárás ügyben, a jó hírem, a nyest megvan, csakhogy elég érdekes módon, ugyanis a féltető betonos részének kellős közepén bármilyen állat által hozzáférhető területen feküdt letépedt fejjel. Kutyára gyanakodjak, vagy másféle állatra? Lefényképeztem, de a látvány miatt nem teszem fel. Ha kéri valaki email címre elküldöm.
Köszönettel: Ollé László

#25794
Ollé László

Köszönöm válaszát, reagálva rá, megkérdezném kicsit pontosítva hogy barkácsolással milyen csapdát lehetne elkészíteni? Azaz, belemászik és nemtud kijönni, vagy.... Köszönettel.

#25696
Dr. Varga Mária

A nyest utóbbi években háziállatként viselkedik. Szereti a tojást és a nyers húst is. Kapható csapda nyest befogására, de házilagosan is elkészíthető, ügyes barkácsolással.

#25686
Ollé László

Kérdezném, hogy ha valószínűsítem, hogy egy vagy több nyest jár élelemért a féltetős épületemhez, hogy tudnám csapdába csalni? A pépes egérmérget imádja - de úgy tűnik hatástalan - mint ahogy a régen is alkalmazott "lecsapós egércsapda. Elcsattintya, és elviszi a mérget. Hogy tudnám megfogni, még mielőtt bármi kárt okozna?
Köszönettel.

#25625