A csontok

Dr. Varga Mária

A leírtak alapján nyest fészkelte be magát a féltető védelmébe, és odahordta táplálékát és ott elfogyasztotta. Sajnos, gyakori az emberek lakta épületek tetőterében a megtelepedése, most biztosan elköltözött. Sokféle élelemmel táplálkozik, illik rá minden, amit leírt.

#24253
Horváth László

Az esetek közben, januárban a féltető alatt feltehetően nyest vagy menyét is garázdálkodott, mert a párom autójában a kábeleket szétrágta. Patkány ette meg a menyétet, vagy fordítva?
Egyszerűennem tudok rá mondani semmit. A kép az autóról nyestrágás után:

#24113
Horváth László

A nagyobbik csontok hossza 5 cm körüli, a kisebbikek nagyságra 2-3 cm. El nem tudom képzelni mekkora állat lehetett, és hogy mi zajlott le éjszakánként ott. Az biztos hogy sok érdekes hangot, mozgász hallottunk féltető alatt főleg télen az esti órákban. Ami érdekes a dologban, hogy ahhoz a helyhez, ahol tömegével találtuk, oda macska nem fér hozzá.És érdekes, kirágott dióhéjak közepette volt egy kupacban. Legjobb tudomásom szerint, a macskák diót nem esznek.

#24112
Pap Edina

Mekkora állatra utalhatnak a csontok?

#24060
Horváth László

Mi garázdálkodhatott a féltetős épületben, mert átrámolás közben találtuk. Több helyen találtunk nagyobb méretű csontokat. A furcsaság benne, hogy a csontok között rengeteg dióhéjon át kirágott dió volt.

#23927