kullancs elleni permetezőszer

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves D. István!
Mi kapható ott? Mert ezt pontosan nem határozta meg! Az országok között lehetnek és vannak eltérések! De ön ezeket a szereket nem hozhatja be más országokból! Ezeket a behozatalokat szigorúan szabályozzák! Az engedélynélküli, illegális behozatal és felhasználás súlyos következményekkel jár! Valamint komoly büntetéseket von maga után!

#47420
István D

Érdekes, hogy uniós rendeletre hivatkoznak, holott a szomszédos országokban, akik szintén tagjai az eu-nak ott kapható. Én Nagyváradon, meg Szatmárnémetiben szoktam megvásárolni az éves mennyiséget Actellicből. Azt sem kérdezték, hogy honnan vagyok, hová viszem. Hogy van ez akkor?

#47346
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves B. Roland!
Nincs konkrét szer a kullancsokra. Viszont, a háziállatok védelmére többféle védekezés, megoldás létezik. Az állatkereskedésekben kaphatóak.

#45114
Roland Belfi

Érdeklődni szeretnék,milyen permetszert javasol kullancs ellen a kertbe,ahol kutya és macska is tartózkodik? Köszönöm előre is!

#45110
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves M. Dénes!
Én még nem hallottam róla. De ha lesz ilyen, és a tudomásomra jut, akkor beírom ide a fórumra.

#43341
Dénes Merczel

Kedves Katalin! Most olvastam a "Vadászlap" oldalon http://vadaszlap.hu/2017/06/22/uj-ellenszer-kullancsok-ellen/ hogy végre forgalomba hozzák a "Kullancsgomba" nevű szert. A kérdésem az hogy hol lehetne megvásárolni?

#43330
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Gebe Zoltán!
Igen, ez így van nincs jelenleg ellenük engedélyezett szer. Rovarölő szerekkel? A kullancsok nem rovarok! A rovarok egy osztály és a kullancsok nem oda tartoznak! A kullancsok a pókszabásúak osztályába tartoznak.
Ne, terhelje a kijuttatásukkal fölöslegesen a környezetet.

#39899
Zsolt Szalay

Gebe Zoltán!

Sajnos ami volt permet, Actellic azt az EU betiltotta. Lehet kullancsot írtani, de úgy kell összerakni különböző rovarirtókból. Én magam is ezzel foglalkozom ha megkeres tudok segíteni.
Címem: rovarirtas.gyor@gmail.com

#39872
Zoltán Gebe

Tisztelt Antics Katalin
Mi értendő az alatt, hogy " nincs engedélyezett szer kullancsok ellen"
Semmilyen rovarölő szerrel sem szabad kullancsot irtani? Más helyeken a Decis és a Bi58 használatát ajánlják. Hogy is van ez?

#39870
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Sipos Edina!
Ez azért nem így működik! Milyen kultúrára akarja kiszórni, kijuttatni? Várakozási időket mindenűt be kell tartani. Addig nem mehet oda senki, a kutya sem!

#39241
Edina Sipos

Üdv! Ha jól tudom még mindig nem szabad az eu törvényei miatt hivatalosan kullancsot irtani de olvastam hogy több esetben ezt a Decis szert ajánlották rá. Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a kertben kutya is van (még kölyök, 6 hónapos, de nagytestű) akkor is használható ez a szer? Mert hogy nem tudom megoldani hogy ne engedjem ki, nem hajlandó már a házban megmaradni....Illetve ha a kutyára ez nem veszélyes milyen keverési arányban kell használni? Köszönöm

#39185
István D

Az uniós rendeletre hivatkozva tiltották be az actellicet, de érdekes mert a környező országokban kapható minden kiszerelésben. De nem politizálok inkább :-D

#39178
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Nagy Lajos!
Mivel nincs engedélyezett szer kullancsok ellen, így nem javasolhatok Önnek hivatalosan semmit!

#36980
Lajos Nagy

Idén most csinálom másodszor az udvarom kezelését kullancs ellen, az eredmény meglepően jó. Lefújtam a kerti örökzöldeket is, a legyek és egyéb zavaró bogarak szinte teljesen eltűntek.
Ők segítettek: rovarirtas.gyor@gmail.com

#36973
ChemTech

Tisztelt Érdeklődők!

Indokolt fertőzöttségi mértéktől alkalmazzanak vegyszeres rovarírtást!
Kifejezetten ilyen célra nincs engedélyezett szer, de több növényvédelem használt vegyszer hatékony lehet. Eljárás során nagyon fontos a kezelendő terület növénnyel való borítottsága illetve annak magassága , sűrűsége. Dimetoát hatóanyagú vegyszer /Danadim Progress / 15ml vegyszer adagolás 10 L vízhez jól írtja a rovart. A permetezéses kezelést többször kell ismételni a teljes kezelendő területen, mert jelen esetben kontakt szerként fog érvényesülni , valamint a lombozat között fog a párolgás miatt némileg "gázosodni".
A Cyperkill sem rossz megoldás, csak önmagában nem megfelelő. A szer egy másik szerrel való kombinálásával annak hatását fokozza.
Gázosodó hatású vegyszerekkel is hatékonyan lehet védekezni, de ezek felhasználása kizárólag az ide vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges.
Lehetséges permetszerként még a Dursban Delta CS lehet megpróbálni ugyanis rendkívűl jó légzési méreg.

#31209
Toth Péter

Most hogy így nyár vége van, ismét megjelentek nálam is a kullancsok. Végeztettem kullancs irtást az udvarban, ami tényleg nem került sokba, és igen csak meglepődtem az irtás hatásosságában. Szerintem ha valakit tényleg érdekel, nyugodtan érdeklődjön a rovarirtas.gyor@gmail.com címen
Korrekt segítséget kaptam.

#29932
Simon Mihály

Kedves Zsolt!
Minket is érdekelne az anyag! Tegnap aházunk előtt játszottak a gyermekeink és 30 kullancsot kellett kiszednünk! Kérjük, hogy írjon a simon.mihaly@postafiok.hu címre, hogy felvehessük a kapcsolatot!

Köszönettel: Mihály

#29596
Dózsa György

bocsánat igaz ez nem tanács inkább valami más.
Az eu.is mint bármelyik barom ország a gyógyszerlobbi érdekében tiltotta be a kullancsok elleni permetezést.mint írtad egy ampulla 5000x3=15000 / fő utána 3 évenként +3000 / fő mondjuk itt magyarországon éves szinten talán 2-3 ezer fő 2 ezerrel szoroztam ez 36 millió ft és ez csak Magyarország, na akkor mekkora üzlet ez a gyógyszergyártóknak?

#29495
Szalay Zsolt

Sajnos az actallicet betiltotta az EU. A decist nem literszám kell locsolni, ha megfelelően van bekeverve sztem nem mérgezi. De a decis csak időlegesen nyújt védelmet ( csak az éppen az udvarban lévőket pusztítja el)

#29427
anyuka

Kedves Zsolt ! Ha a kullancsokat decissel vagy actellickel permetezem, nem mérgezi a kertünk alatt lévő forrás vizét, ha a szert bemossa a földbe az eső ? Permetezés után másnap mehetünk a kertbe ?Válaszát előre is köszönöm : anyuka

#29426